Seitsemän uutta älypuhelinsovellusta matkailijalle.
TourPal
Haluatko opastetulle kaupunkikierrokselle ilman muita turisteja? TourPal tarjoaa ammattioppaiden selostamia reittejä lukuisiin kaupunkeihin Bangkokista Nizzaan. Ääninauhan lisäksi reitti on merkattu karttaan. Kun kierros on ladattu puhelimeen, internetyhteyttä ei tarvita. Sovellus sopii niille, jotka eivät tunne matkakohdetta entuudestaan ja joita ei ärsytä kulkea kadulla napit korvissa. Perinteiset nähtävyydet tulee TourPalin avulla varmasti koluttua, pienempiä paikkoja ei niinkään. Kielenä esimerkiksi englanti ja ranska.
Käyttöjärjestelmät: iOs, versio Androidille julkaistaan pian
Hinta: sovellus ilmainen, kierros maksaa muutaman euron
Postagram
Tuntuuko maisemakortin lähettäminen ulkomailta ylivoimaiselta ponnistukselta? Ei hätää. Perinteisen kortin lähettäminen onnistuu myös älypuhelimella. Ota itsestäsi kuva Eiffel-tornin juuressa, tallenna vastaanottajan osoite ja kirjoita viesti – Postagram hoitaa loput. Suomeen matkakuvallasi koristettu paperikortti saapuu reilussa viikossa.
Käyttöjärjestelmät: iOs, Android
Hinta: lataus ilmainen, kortin lähettäminen Euroopassa maksaa vähän alle kaksi euroa
HopStop
Julkisen liikenteen aikataulujen selvittäminen vieraassa kaupungissa on aikaa vievää puuhaa. HopStop on kuin HSL:n reittiopas ulkomailla mutta tarkempi. Sovellus kertoo reitit ovelta ovelle yli sadassa kaupungissa. Alun perin palvelu toimi vain Pohjois-Amerikassa, mutta nykyään listalta löytyvät esimerkiksi Lontoo, Pariisi ja Pietari. HopStop antaa useita eri vaihtoehtoja ja kertoo matkaan kuluvan ajan. Se arvioi myös, kuinka paljon aikaa menee, jos ottaa taksin, ja ilmoittaa, paljonko hiilidioksidipäästöjä säästyy, kun kulkee auton sijaan metrolla. Lyömätön apuväline etenkin suurissa kaupungeissa.
Käyttöjärjestelmät: iOs, Android, Windows
Hinta: ilmainen
JetLag Genie
JetLag Genie neuvoo kädestä pitäen, kuinka aikaerorasitusta voi ehkäistä. Palveluun syötetään matkakohde, lähtökaupunki, matkapäivä sekä milloin yleensä herää ja milloin menee nukkumaan. JetLag Genie alkaa jakaa neuvoja jo ennen reissua. Se kertoo, mihin aikaan minäkin päivänä kannattaa mennä yöpuulle, herätä ja ottaa päiväunet, jotta unirytmi häiriintyy mahdollisimman vähän. Sovellus vinkkaa myös, milloin on hyvä oleskella päivänvalossa ja milloin napata unihormoni melatoniinia.
Käyttöjärjestelmät: iOs
Hinta: 2,69 euroa
Pin Drop
Forsquare- ja Instagram-fanit huomio! Mitä jos siirtäisitte hyvät bongaukset automaattisesti Pin Dropiin? Toki sovelluksesta on iloa muillekin. Koko maailman kattavaan karttaan voi merkitä kiinnostavia tai tärkeitä paikkoja, kuten parhaita ravintolabongauksia. Jokaiseen merkintään voi kirjoittaa kuvauksen löytämästään kohteesta ja halutessaan vinkit voi jakaa Facebookissa ja Twitterissä. Sovellusta voi käyttää ilman internetyhteyttä, joten sinne voi merkata reissun osoitteita etukäteen.
Käyttöjärjestelmät: iOs
Hinta: ilmainen
Image It
Jos käsillä elehtiminen ei riitä kielimuurin rikkomiseen, kokeile piirtämistä – tai Image Itiä. Sovellus sisältää yksinkertaisia kuvia ja symboleita, joiden avulla on helppo selittää, mitä tarvitsee. Tarjolla on useita kategorioita, kuten terveys, nähtävyydet, ruoka ja liikenne. Ja jos sopivaa kuvaa ei löydy, sovellukseen pystyy piirtämään myös itse. Image It toimii ilman internetyhteyttä.
Käyttöjärjestelmät: iOs
Hinta: 0,89 euroa
Airports by TravelNerd
Nopea koneenvaihto edessä eikä hajuakaan, mistä seuraava lähtöportti löytyy? Airports by TravelNerd -sovelluksessa on olennaiset tiedot yli 50 lentokentästä. Palvelusta voi etsiä oman lennon tietoja, ravintoloita ja esimerkiksi kauppoja. Sen avulla löytää eri lentoyhtiöiden lähtöterminaalit, lentokenttien kartat ja Wifi-alueet. Mukana on infoa takseista ja kaupungin julkisesta liikenteestä. Sovellus toimii myös offline-tilassa.
Käyttöjärjestelmät: iOs
Hinta: ilmainen