Apu

Päivystykseen siirtyvä Pippa Laukka: Olen tyhjentänyt kalenterini syksyyn asti

Päivystykseen siirtyvä Pippa Laukka: Olen tyhjentänyt kalenterini syksyyn asti
Urheilulääkärinä tunnettu Pippa Laukka halusi auttaa koronatilanteessa. Siksi hän on tällä hetkellä töissä julkisen sairaanhoidon piirissä.
Julkaistu: 3.4.2020
Olet mitä syöt -ohjelmasta tuttu lääkäri Pippa Laukka työskentelee tällä hetkellä julkisen sairaanhoidon piirissä koronapotilaiden parissa Uudellamaalla.
– Se oli sisäinen kutsumus. Minulla on hyvä itsetuntemus, ja jos jokin ajatus alkaa pyöriä mielessä, otan sen tarkempaan syyniin. Tässä tapauksessa pohdin, voisinko palata sairaalaan töihin, sillä vaikka minulla on pitkä kokemus, mietin tarvitaanko minua aidosti. Mutta kun olin seurannut uutisia, ajatus vain voimistui, Laukka kertoo.
Hän muistuttaa, että on lääkärinä vain yksi muiden joukossa.
– Mutta jos nyt joku terveydenhoitoalan koulutuksen saanut harkitsee, tarvitaanko hänen panostaan, kannustan miettimään vakavasti, miten voisi tässä kriisissä auttaa. Koronan suhteen uskon, että pahin on vielä edessä.
Sairastumista hän ei pelkää.
– Olen perusterve ja hyväkuntoinen. Ehkä minussa on myös ripaus fatalistin vikaa, mutta totta kai pyrin omilla toimillani estämään mahdollisen taudin leviämistä. Näiden töiden aikana sosiaalinen eristäytyminen korostuu entisestään. Elämä pyörii pienessä piirissä ja hauskanpidon aika on myöhemmin.
Toukokuussa Laukka täyttää 50 vuotta, mutta kuten kaikkien muidenkin juhlat, ne on peruttu.
– En tiedä, oliko minulla etäinen, mutta en missään vaiheessa innostunut järjestämään juhlia. Ja nyt tämä meni näin.
Iäkästä isäänsä Laukka ei myöskään tapaa.
– Olen käynyt viemässä kauppaostokset oven taakse.
Laukka pitää normaalisti urheilulääkärin vastaanottoa, mutta hän on tyhjentänyt kalenterinsa syksyyn asti.
– Omat potilaani ovat olleet huolissaan, että olenko vaihtamassa työpaikkaa. Tarkoitus on palata kyllä, mutta tällä hetkellä tämä on tärkeysjärjestyksessä minulle ykkösenä.
Kommentoi »