Tuulilasi

Päivitetty Kia Cee’d saapuu pian Suomeen – kärkenä uudet moottorit ja vaihteisto

Kia Cee’din faceliftin yhteydessä auton moottorivalikoimaa päivitetään. Mielenkiintoisin uutuus on 1,0-litrainen kolmisylinterinen bensiinimoottori.
Kuvat Kia

Uusittu Kia Cee’d saapuu Suomen kamaralle syyskuun aikana. Nykykoppainen Cee’d esiteltiin 2012, joten malli on ehtinyt jo kolmen vuoden ikään. Auton uudistuminen on päällepäin verrattain mieto, mutta pinnan alla on paljon uutta.

Monien muiden autonvalmistajien tavoin myös Kia on tuomassa markkinoille uuden kolmisylinterisen bensiinikoneen, jolla yritetään tiputtaa päästöjä ja kulutuslukemia alemmas. Moottorin tunnus on 1,0 T-GDI, jossa T viittaa turboahtamiseen.

Pikkumoottorista on tarjolla kaksi eri tehoversiota: 100 hv ja 120 hv. Vääntöä molemmista irtoaa 172 Nm. Moottori on Kian itse kehittämä Etelä-Koreassa Namyangin tutkimuskeskuksessa.

Lisäksi Cee’din päivityksen yhteydessä tarjolle tulee myös uudistunut 1,6-litrainen turbodiesel. Moottorin teho on 110 hv ja sen hiilidioksidipäästöt ovat 94 g/km. Samasta padasta tarjotaan myös 136-heppaista versiota.

Uusien moottoreiden yhteyteen tarjotaan myös aivan uutta 7-pykäläistä kaksoiskytkinvaihteistoa, jonka tunnus on DCT. Uusi vaihteisto korvaa aiemman kuusivaihteisen momentinmuunninlaatikon. Myös tämän on kehittänyt Kia Koreassa.

Kia Cee’din faceliftin yhteydessä uusiutuvat myös suorituskykyisemmät Cee’d GT ja Pro_cee’d. Tavallisen Cee’din hinnat starttaavat viisiovisena 19 390 eurosta.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 26.8.2015
Kommentoi »