Apu

Päivi Räsänen on tupla-mummi


Päivi Räsäsen lapset saivat perheenlisäystä muutaman viikon välein.
Kuvat Meeri Utti

Sisäasianministeri Päivi Räsäsen ja Niilo-puolison perheessä on viettey kevät sulosia hetkiä, sillä  heistä tuli vuoden alussa isovanhempia. Parin tyttären sekä pojan perheisiin syntyi kahden viikon välein poikavauvat.

- Minä olen mummi, ja Niiloa kutsutaan vaariksi. Emme ole saaneet lapsia vielä pidemmäksi ajaksi hoitoon, sillä he ovat molemmat rintaruokinnassa.

Räsästen viidestä lapsesta kotona asuu enää kaksi.

- Se kuuluu elämään, että pesä tyhjenee. Onneksi lapset käyvät meillä usein, sillä Helsingistä ei ole Riihimäelle pitkä matka.

Räsäset edustivat viime viikolla Yhdysvaltojen Suomen suurlähetystössä, jossa juhlittiin etukäteen maan itsenäisyyspäivää. Tunnelma oli kepeä, mutta myös haikea, sillä Yhdysvaltain-Suomen suurlähettiläs Bruce Oreck ja Cody-puoliso isännöivät tilaisuutta viimeistä kertaa. Cody palaa Yhdysvaltoihin muutaman viikon kuluttua ja suurlähettiläs syksyllä.

- Olemme nauttineet ja oppineet neljän vuoden aikana täällä suunnattomasti. Toisaalta nyt on enemmän aikaa taas nähdä perhettä. Pääsen taas kasvimaani kimppuun, Cody suunnittelu.

Parin Deckard-koira on edustanut takuuvarmana jäänmurtajana virallisissa tilaisuuksissa.

Julkaistu: 24.6.2013