Apu

Päivän tv-tärppi: Silta palaa ruutuun - saaga päättyy tähän kauteen


Sillan viimeisen kauden startti on vuoden tapauksia - heti uudenvuodenpäivänä.

Harvaa sarjaa fanitetaan samalla ­intensiteetillä kuin tanskalais-ruot­salaista Siltaa. Siksi pohjoismaisen ­yhteistuotannon viimeisen kauden startti on väistämättä vuoden tv-tapauksia. Se on ajoitettu tyylikkään dramaattisesti vuoden ensimmäiselle päivälle. 

Neljännen kauden alussa edellisistä tapahtumista on kulunut pari vuotta. Saga Norén (Sofia Helin) istuu vankilassa suorittamassa tuomiota äitinsä murhasta, vaikka vakuuttaa yhä sinnikkäästi syyttömyyttään.

Omalaatuisen Sagan on poikkeuksellisen haastavaa sopeutua vankila-arkeen, itsemääräämisoikeutensa rajoittamiseen ja oikutteleviin vartijoihin. Poliisikollega Henrik (Thure Lindhardt) ei ole hylännyt ystäväänsä, vaan käy yhä tapaamassa tätä säännöllisesti ja yrittää piristää tätä. ­Sagan tilanne saa kauden aikana yllätyskäänteen.

Juutinrauman silta on taas tapahtu­mien keskipisteessä, kun uusissa jaksoissa kohahdetaan elävänä haudatun naisen ­murhasta. Ruumis löytyy sillan tukipilarin ­juurelta. Uhri paljastuu tunnetuksi poliitikoksi. Hurjan arvoituksen selvitystyö voi alkaa.

Silta, ma 1.1. 22.00. Muut jaksot esitetään sunnuntaisin 22.00.

Teksti Laura Friman, kuva YLE

Julkaistu: 1.1.2018