Apu

Päivän Apu 19.3.2019: Näin parannat hyvinvointiasi – arkinen meditointi auttaa moneen

Päivän Apu 19.3.2019: Näin parannat hyvinvointiasi – arkinen meditointi auttaa moneen
Hyvinvointiguru Jutta Larm (ent. Gustafsberg) opastaa tällä kertaa miehiä hyvinvoinnin saloihin.
Julkaistu: 19.3.2019
Jutta Larm (ent. Gustafsberg) arvioi, ettei ylipaino ole suomalaisen miehen isoin ongelma. Isoin ongelma nimittäin on negatiivinen elämänasenne.
– Vaikka asiat olisivat kuinka hyvin, ei osata olla kiitollisia vaan nähdään asiat kielteisesti. Mietitään, mitä itseltä puuttuu eikä sitä, mitä jo on. Unohdetaan, että useimmat meistä ovat valtavan etuoikeutettuja.
Keski-ikäistä miestä piinaavat kiire ja murehtiminen. Jutan ratkaisut kielteisyyden kehään ovat armollisuus ja meditointi.
– Jos mulle annettaisiin puoli vuotta elinaikaa, mitä muuttaisin elämässäni? En mitään. Se on musta hyvä ohjenuora elämässä. Että jos mun pitäisi alkaa tehdä hirveästi muutoksia, miksi ei alkaa tehdä niitä muutoksia jo nyt. Kaikissa elämän kärsimyksissä on kysymys siitä, miten niihin suhtautuu, Gustafsberg sanoo.
Tuomas "Tunna" Milonoffin kaipuu kohti henkisyyttä alkoi vahvistua 2000-luvun puolivälin jälkeen. Siihen on varmasti monia syitä, mutta yksi niistä taisi olla tiukka työtahti. Madventuresin toisen tuotantokauden jälkeen Milonoff tunsi, että hänen elämänsä oli ajautunut suorittamiseksi.
Sitten, vuoden 2008 helmikuussa, hän löysi meditaation. Meditaatioharjoituksilla pyrittiin vapauttamaan mieli kaikesta turhasta. Ja olihan Milonoff itsekin huomannut jo ajat sitten, että onnellisuuden tunteet tulivat juuri niistä hetkistä, jolloin hän pystyi sulkemaan menneisyyden ja tulevaisuuden mielestään.
Yhä useampi kärsii univaikeuksista. Ongelmat liittyvät usein samaan nykyelämän hektisyyteen, mihin meditaatiollakin pureudutaan.
Myös stressi ja unettomuus kulkevat usein käsi kädessä. Tiedätkö stressaavasi liikaa? Kannattaa opetella erilaisia keinoja rauhoittaa mieli ja miettiä, mistä ylikierrokset johtuvat. Moni hakee hyväksyntää jatkuvalla suorittamisella.
Päivän Apu on juttupaketti, joka pureutuu ajankohtaiseen aiheeseen ja sen taustoihin päivittäin.
Kommentoi »