Mondo

Päivän Apu 17.3.2019: Mihin mennä tänä kesänä kotimaassa?


Kesä tekee tuloaan ja on aika suunnitella lomareissuja. Kotimaassa riittää paljon tekemistä – tässä vinkit!
Kuvat Juho Rahkonen

Haaveiletko kivoista päiväretkistä metsässä tai kunnon vaelluksesta upeissa tunturimaisemissa? Suomen kansallispuistot ja retkikohteet tunteva eräopas Jouni Laaksonen paljastaa viisi loistopaikkaa eri puolilta maata.

Lue eräoppaan suositukset: viisi kotimaan luontoretkeä

Haaveiletko kesäisestä pyöräretkestä kotimaan luonnossa? Pyörämatkailun asiantuntija Pirjo Räsänen valitsi Mondolle parhaat reitit. Mukana on uusia löytöjä, koko perheelle sopivia päiväretkiä sekä pitempiä taipaleita upeissa maisemissa.

Lue pyörämatkailun asiantuntijan vinkit: Parhaat pyöräreitit Suomen kesään

Hangon kesästä löytyy suloista huvilakulttuuria, sataman vanhojen äijien karismaa ja hyvää ruokaa merenelävistä. Etsimme Suomen eteläisimmän kaupungin parhaita asioita.

Lue koko artikkeli: Hurmaava Hanko – kauniit hotellit, ihanat ravintolat ja hauskat nähtävyydet

Jos kuljet kesällä Keski-Suomessa, pysähdy ainakin näissä paikoissa. Etsimme maakunnan hienoimmat kohteet. Niiden joukossa on yksi maailman erikoisimmista nähtävyyksistä.

Joko tiedät nämä Keski-Suomen salaisuudet?

Mahtavia designkalusteita, hurmaavia vintagevaatteita. Valitsimme parhaat kaupat antiikin ja vanhantavaran metsästäjille Suomessa. Asiantuntijana on sisustuslehtien päätoimittaja Kari-Otso Nevaluoma.

Vintagea, kirppareita ja antiikkia – Suomen parhaat second hand -kaupat

Yhä useampi Helsingin ja lähialueiden saari on avautunut matkailijoille. Etsimme pääkaupungin saariston parhaan saunan, korvapuustin, kävelykierroksen ja muut loistopaikat.

Helsingin saariopas: nähtävyydet, ravintolat, kahvilat, saunat ja retkikohteet

Hossan erämaissa on kuljettu jo kivikaudella, mistä ovat merkkinä 4 500 vuotta vanhat kalliomaalaukset. Suomen uusimman kansallispuiston nimi tulee saamen kielen sanasta huossa, joka tarkoittaa kaukana sijaitsevaa paikkaa.

Hossan kansallispuistossa voit ihailla kivikautisia kalliomaalauksia ja retkeillä hiljaisuuden keskellä

Päivän Apu on juttupaketti, joka pureutuu yhteen aiheeseen päivittäin. Sunnuntaisin vuorossa on matkailu.

Julkaistu: 17.3.2019