Mondo

Päivän Apu 17.3.2019: Mihin mennä tänä kesänä kotimaassa?

Päivän Apu 17.3.2019: Mihin mennä tänä kesänä kotimaassa?
Kesä tekee tuloaan ja on aika suunnitella lomareissuja. Kotimaassa riittää paljon tekemistä – tässä vinkit!
Julkaistu: 17.3.2019

Haaveiletko kivoista päiväretkistä metsässä tai kunnon vaelluksesta upeissa tunturimaisemissa? Suomen kansallispuistot ja retkikohteet tunteva eräopas Jouni Laaksonen paljastaa viisi loistopaikkaa eri puolilta maata.

Haaveiletko kesäisestä pyöräretkestä kotimaan luonnossa? Pyörämatkailun asiantuntija Pirjo Räsänen valitsi Mondolle parhaat reitit. Mukana on uusia löytöjä, koko perheelle sopivia päiväretkiä sekä pitempiä taipaleita upeissa maisemissa.

Hangon kesästä löytyy suloista huvilakulttuuria, sataman vanhojen äijien karismaa ja hyvää ruokaa merenelävistä. Etsimme Suomen eteläisimmän kaupungin parhaita asioita.

Jos kuljet kesällä Keski-Suomessa, pysähdy ainakin näissä paikoissa. Etsimme maakunnan hienoimmat kohteet. Niiden joukossa on yksi maailman erikoisimmista nähtävyyksistä.

Mahtavia designkalusteita, hurmaavia vintagevaatteita. Valitsimme parhaat kaupat antiikin ja vanhantavaran metsästäjille Suomessa. Asiantuntijana on sisustuslehtien päätoimittaja Kari-Otso Nevaluoma.

Yhä useampi Helsingin ja lähialueiden saari on avautunut matkailijoille. Etsimme pääkaupungin saariston parhaan saunan, korvapuustin, kävelykierroksen ja muut loistopaikat.

Hossan erämaissa on kuljettu jo kivikaudella, mistä ovat merkkinä 4 500 vuotta vanhat kalliomaalaukset. Suomen uusimman kansallispuiston nimi tulee saamen kielen sanasta huossa, joka tarkoittaa kaukana sijaitsevaa paikkaa.

Päivän Apu on juttupaketti, joka pureutuu yhteen aiheeseen päivittäin. Sunnuntaisin vuorossa on matkailu.

Kommentoi »