Mondo

Päivän Apu 17.2.2019: Euroopan kaupunkilomat – vinkit viiteen eri kaupunkiin!


Haaveiletko kaupunkireissusta Eurooppaan? Kokosimme yhteen viiden kaupungin vinkit. Ei muuta kun seuraavaa matkakohdetta valitsemaan! Päivän Apu on juttupaketti, joka pureutuu yhteen aiheeseen päivittäin. Sunnuntaisin vuorossa on matkailu.
Kuvat Getty Images

Berliini on suosittu kaupunkikohde, jossa riittää nähtävää ja koettavaa. Hyggeilyä, vegeilyä tai punaista samettia – näissä Berliinin majapaikoissa nautit ainutlaatuisesta tunnelmasta.

Katso vinkit: Berliini – kolme hotellilöytöä

Laivaristeilyn tai runsaan kolmen tunnin junamatkan päässä Suomesta on miljoonakaupunki, joka hakee vertaistaan. Pietari on täynnä myönteisiä yllätyksiä.

Vaikka Pietari on suuri, lyhyenkin matkan aikana ehtii kokea paljon. Tärkeimmät nähtävyydet sijaitsevat keskustassa aivan kävelyetäisyydellä. Liikaa ei kannata ahnehtia yhdellä reissulla, sillä Pietariin pääsee aina takaisin!

Lue koko artikkeli: Pietari – elämänmakuinen metropoli junamatkan päässä

Jos kaipaat ruokaelämyksiä, on Budapest oiva kohde. Etsit sitten sesongin herkkuja, vegaanista katuruokaa tai perinteistä unkarilaista, kannattaa näissä paikoissa ruokailla Budapestin-reissulla.

Vinkit herkuttelijalle: Herkkusuun Budapest: kolme hyvää ravintolaa

Espanjan pääkaupungin tunnelmallisimmat ruokapaikat löytyvät puolestaan kauppahalleista. Ruokailun ohessa pääsee seuraamaan paikallisten ruokaostosten tekoa ja nauttimaan puheen sorinasta. Valitsimme viisi käymisen arvoista mercadoa.

Lue koko artikkeli: Madridin mercadot

Englannin pääkaupunki on oiva matkakohde, koska siellä on aina koettavana jotain uutta ja kiinnostavaa. Tässä vinkit Lontooseen valokuva- ja nykytaiteen ystäville sekä kasvihuone, joka on nähtävyys itsessään.

Katso vinkit: Viisi tuoretta tärppiä Lontooseen

Löydät kaikki kaupunkilomailuun liittyvät artikkelimme Kaupunkilomat-sivulta.

Päivän Apu on juttupaketti, joka pureutuu yhteen aiheeseen päivittäin. Sunnuntaisin vuorossa on matkailu.

Julkaistu: 17.2.2019