Mondo

Päivän Apu 10.3.2019: Suunnitteletko kesälomaa? Tässä vinkit Italiaan!


Italia on vienyt monen matkailijan sydämen mennessään. Kokosimme yhteen vinkkejä ensi kesän reissuja varten.
Kuvat AOP

Sardinia on täynnä hienoja luontokohteita rannikon hiekkadyyneistä ja tippukiviluolista sisämaan vuoristoon ja aarniometsiin. Kylät ja kaupungit puolestaan ilahduttavat värikkyydellään ja juustolautaset herkullisuudellaan.

Lue koko artikkeli: Viisi elämystä Sardiniassa

Puglian alue on ollut monelle tuntematon pala Italian saappaan kantapäätä. Sen mukavista kaupungeista ja merimaisemista veikataan maan nousevaa hittikohdetta.

Amalfi on kuuluisa luksuslomien kohde ja Italian mittapuullakin tyrmäävän kaunis rannikko. Sen vuorenrinteiden kylistä ja upeista maisemista pääsee silti nauttimaan myös pienemmällä budjetilla.

Haluatko oppia kokkaamaan kuin sisilialaiset? Mimmon ja hänen äitinsä Francescan keittiössä Italian Taorminassa matkailijatkin pääsevät sisälle sisilialaisen keittiön salaisuuksiin. Mutta ensin haetaan yhdessä torilta tuoreet raaka-aineet.

Lue koko artikkeli: Kokkikurssilla Sisiliassa

Prosecco on nyt muodissa. Sen kulutus kasvaa niin kovaa vauhtia, että viljelijöillä on jo täysi työ vastata kysyntään. Proseccon myynti on ohittanut useissa maissa samppanjan, ja myös Suomessa menekki kasvaa koko ajan. Koillis-Italian prosecco-reitillä voi pysähdellä viinitiloilla ja nauttia upeista maisemista.

Napoli on kuin Italian Tuhkimo. Kurjan menneisyyden jälkeen sen on aika loistaa. Matkailijoita sinne houkuttavat nyt muun muassa Elena Ferranten romaanit.

Lue koko artikkeli: Napoli – Italian outolintu

Päivän Apu on juttupaketti, joka pureutuu yhteen aiheeseen päivittäin. Sunnuntaisin vuorossa on matkailu.

Julkaistu: 10.3.2019