Tuulilasi

Pahasti sakannut Chevrolet Volt on pian saamassa jatkajan – katso kuva

Pahasti sakannut Chevrolet Volt on pian saamassa jatkajan – katso kuva
Chevrolet paljasti CES-messuilla teserikuvan uudesta Chevrolet Voltista ennen auton varsinaista esittelyä tammikuun puolessavälissä Detroitin autonäyttelyssä.

Ensimmäisen sukupolven Volt saapui myyntiin loppuvuodesta 2010. GM latasi autoon paljon odotuksia, koska markkinoille oli paineita saada huipputaloudellinen auto. Valitettavasti autosta ei koskaan tullut todellinen myyntimenestys.

Volt on sähköauto, jota auttaa pieni polttomoottori, joka lataa akkuja pidemmän toimintamatkan takaamiseksi. Volteja on myyty neljän vuoden aikana maailmanlaajuisesti vain 87 000 kappaletta. Käytännössä identtistä Opel Amperaa myytiin vielä tätäkin vähemmän.

Siksi Amperan tuotanto lakkautetaan, ja Voltejakaan ei enää tulla myymään Euroopassa. GM uskoo kuitenkin Voltiin, ja rapakon takana on tulossa toinen sukupolvi. Euroopassa saamme tyytyä Opel-pohjaisiin Plug-In-Hybrid- ja täyssähköautomalleihin, arvelee Autocar.

Uudessa Voltissa on täysin uusi akusto sekä voimalinja. Auton perusrakenne tuodaan pääosin edeltävästä sukupolvesta. Akusto on aiempaa 13 kg kevyempi, mutta 20 prosenttia tehokkaampi. Sähkömoottorit puolestaan tulevat olemaan 45 kg edeltäjää kevyempiä.

Harmi, että Volt ei saa jatkaa vanhalla mantereella. Aika olisi saattanut olla jo kypsä hyvin toteutetulle ”polttomoottorisähköautolle”.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 6.1.2015
Kommentoi »