Tuulilasi

Pagani haluaa tehdä manuaalivaihteisen hypersähköauton


Italialais-argentiinalainen hyperautojen valmistaja Pagani on valmis lopettamaan Huyaransa tuotannon. Road & Trackin mukaan Paganin tulevaisuus voi olla hyvinkin sähköautoissa.
Kuvat Pagani

Vaikka yhtiö aikoo tehdä edelleen myös polttomoottoriautoja, yhtiön perustaja ja johtaja Horacio Pagani kertoo pohtivansa vahvasti myös tulevien autojen sähköistämistä.

”Tutkimme parhaillaan sähköautovaihtoehtoja ja moottoreita. Kukaan ei voi olla huomaamtta tätä kehityskulkua, jokaisella valmistajalla alkaa olla omat sähköautoprojektinsa. Olemme juuri perustamassa yhtiöön omaa sähköautoyksikköä”, Pagani sanoo.

”Tähtäimessä on saada jo tämän vuoden aikana pystyyn sähköautojen kehitystyö ja testaus.”

Pagani on käyttänyt autoissaan tähän asti Mercedes-AMG:n moottoreita. AMG on alkanut panostaa etenkin lataushybrideihin. Pagani on skeptinen hybridien suhteen.

”Minun päässäni on auto, joka on täyssähköinen. Rakastan esimerkiksi Porsche 918 Spyderin muotoilua ja tyyliä, mutta kun akuista loppuu virta, joutuu auto silti kantamaan raskasta akustoa polttomoottorilla. Siitä tulee noin 300 kiloa täysin hyödytöntä lisäpainoa”, Pagani sanoo.

Mercedes investoi tällä hetkellä rajusti sähköautoihin, joten Paganin valinta ei ole iso yllätys. Horacio Pagani haluaa myös rakentaa manuaalivaihteiston sähköautoon.

”Se on suuri haaste, mutta selkeä tavoite meille. Kun aloimme pohtia suunnittelijoidemme ja insinööriemme kanssa sähköautoa, ensimmäinen kysymykseni oli, saisiko siihen tehtyä manuaalivaihteiston.”

Julkaistu: 17.4.2018