Apu

Paavo Väyrynen ilmoittautuu Helsingin pormestarikisaan: "Olen valmis, jos puolue haluaa"

Paavo Väyrynen ilmoittautuu Helsingin pormestarikisaan: "Olen valmis, jos puolue haluaa"
Paavo Väyrynen uskoo, että hänen avullaan puolueen kannatus Helsingin seudulla saadaan uuteen nousuun.
Julkaistu: 2.12.2020

Paavo Väyrynen aikoo asettua kevään kuntavaaleissa Helsingissä ehdolle keskustan ehdokkaana. Hän myös ilmoittautuu halukkaaksi kisaan pormestarinpaikasta.

– Olen valmis asettumaan ehdokkaaksi pormestarin tehtävään ja johtamaan keskustan vaalityötä Helsingissä, jos puolueen piirijärjestö niin haluaa, sanoo Väyrynen Avulle.

Väyrynen uskoo, että hänen avullaan puolueen kannatus Helsingin seudulla saadaan uuteen nousuun. Perusteluksi Väyrynen kertoo, että vuoden 2018 poikkeuksellisissa presidentinvaaleissa hän sai 12 614 ääntä ääntä Helsingissä sitoutumattomana ehdokkaana.

Vuoden 2017 kuntavaaleissa Väyrysen äänisaalis jäi reiluun tuhanteen ääneen. Hän tuli kuitenkin valituksi Helsingin kaupunginvaltuustoon sitoutumattomana ehdokkaana kristillisten listoilta. Valtuustossa Väyrynen on istunut Terve Helsinki -ryhmässä, mutta on siis valmis palaamaan keskustan riveihin myös Helsingissä.

"Aika on kypsä vaikuttaa Keskustan politiikkaan ja linjaan."
Paavo Väyrynen

Väyrynen oli pitkän aikaa poissa keskustan toiminnasta ja perusti oman Kansalaispuolueensa. Keskustan jäseneksi hän palasi tämän vuoden helmikuussa. Puolueen ytimeen hän palasi marraskuussa, kun hänet valittiin marraskuussa puoluehallituksen jäseneksi.

Väyrynen kertoo, että häntä huolestuttaa keskustan kannatuksen heikkeneminen ja hän haluaa siihen muutoksen. Aika on kypsä vaikuttaa keskustan politiikkaan ja linjaan.

– Aika on kypsä vaikuttaa Keskustan politiikkaan ja linjaan.

Laadullista kasvua pääkaupunkiseudulle

Kuntavaaleissa ei valita pormestaria, vaan valinnan tekee kaupunginvaltuusto kesäkuussa 2021. Käytännössä vaaleissa suurimmaksi puolueeksi päätyvän ehdokkaasta tulee Helsingin pormestari.

Pormestari työskentelee tehtävässä vaalikauden eli neljä vuotta. Nykyinen Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) ei asetu ehdolle kevään kuntavaaleissa eikä näin hae jatkokautta pormestarina.

Uuden pormestarin valinnan takia kuntavaalit Helsingissä henkilöityvät. Mukaan pormestarikisaan ovat julkisesti ilmoittautuneet apulaispormestari Nasima Razmayar (sd), perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-Aho ja Liike Nytin Harry Harkimo.

"Ei ole mitään mieltä, että pääkaupunkiseudulle pyritään keskittämään suuri määrä uusia asukkaita."
Paavo Väyrynen

Vuoden 2017 kuntavaaleissa Väyrynen valittiin Helsingin kaupunginvaltuustoon kristillisdemokraattien listalta, sitoutumattoman Terve Helsinki -ryhmän ehdokkaana.

Väyrysellä on vahvat näkemyksensä Helsingin kehittämisestä.

– Ei ole mitään mieltä, että pääkaupunkiseudulle pyritään keskittämään suuri määrä uusia asukkaita.

Asukasmäärän sijaan Väyrynen kertoo haluavansa panostaa alueen laadulliseen kasvuun, sanojensa mukaan nykyisten helsinkiläisten elämän parantamiseen.

Paavo Väyrynen

74-vuotias poliitikko, joka on tehnyt 50 vuoden mittaisen poliittisen uran. Keskustan entinen puheenjohtaja, pitkäaikainen kansanedustaja, ministeri ja europarlamentaarikko.

Kommentoi »