Apu

Avun pääkirjoitus: Tikku nokkaan

Avun pääkirjoitus: Tikku nokkaan
Koronavilkun oirearvion mukaan minulla saattoi olla lieviä koronaviruksen oireita, ja siksi tuli varata aika testiin, kertoo päätoimittaja Marja Aarnipuro Avun pääkirjoituksessa.

Yhtenä aamuna heräsin kurkkukipuun ja nuhaan, vaikka seurustelen etätöissä lähinnä tietokoneen ruudun kanssa. Tein Koronavilkussa (olettehan ladanneet sen puhelimeenne?) oirearvion, jonka mukaan minulla saattoi olla lieviä koronaviruksen oireita ja siksi tuli varata aika testiin. Ajanvarauskin onnistui kätevästi Koronavilkun kautta. Sain jopa valita ajan ja paikan.

Jo seuraavana aamuna ajelin drive-in-testiin. Ilmoittautumisen jälkeen avaruusolioksi pukeutunut ystävällinen nainen tuli autoni luo, pyysi niistämään ja kehotti sitten taivuttamaan päätä taaksepäin.

Hän työnsi pitkän pumpulitikun sieraimestani syvälle ja vieläkin syvemmälle ja hinkkasi sitä limakalvoja vasten saadakseen kunnollisen solunäytteen. Ikävältähän se tuntui, mutta kaikki oli ohi muutamassa sekunnissa.

Negatiivinen testitulos kilahti puhelimeen tekstiviestinä parin päivän päästä ja vapauduin karanteenista. Kiitos kaikille, jotka rakensivat turvaksemme massiivisen testausjärjestelmän tyhjästä ja nopeasti.

Tällaista tämä meidän elämämme nyt on, ainakin kevääseen asti. Elämme hissukseen, pidämme etäisyyksiä, pesemme käsiä, käytämme maskeja ja käymme testeissä. Senkään jälkeen elämä ei palaa ennalleen, sillä mehän opimme tästä jotain.

Opimme olemaan levittämättä tauteja toisiimme. Opimme arvostamaan kotia, läheistemme seuraa, rauhallista elämää ja ihanaa Suomen luontoa, joka tarjoaa meille virkistystä ja kauneutta joka ikinen päivä. ●

Julkaistu: 12.10.2020
Kommentoi »