Pääkirjoitus: Utsjoen suru
Puheenaiheet
Pääkirjoitus: Utsjoen suru
Päätoimittaja Marja Aarnipuro: "Kannattaa muistaa, ettei poliisi voi kaikkia hirmutekoja estää, vaikka partioita ajelisi joka nurkalla."
27.10.2014
 |
Apu

Nuori lukiolainen sai surmansa Utsjoella, kun 30-vuotias mies puukotti hänet kuoliaaksi koulun aulassa. Läheisten suru on suunnaton.

Poliisi sai ilmoituksen puukotuksesta kello 12.00. Partio saapui paikalle nopeasti ja otti epäillyn kiinni.

Uhri sai ensihoitoa paikan päällä. Norjan puolustusvoimien pelastushelikopteri lähti kuljettamaan häntä sairaalaan noin kello 14.00, mutta vammat olivat niin vakavat, että uhri menehtyi jo surmapaikalla.

Järkyttävistä tapahtumista syntyy verkossa aina kiivas keskustelu. Yksi väitti, ettei Utsjoella ole ollenkaan ambulanssia. No, kunnan sivuilla lukee selvästi, että ambulanssin päivystyspaikka on Utsjoen kirkonkylä. Näköjään myös viranomaisyhteistyö norjalaisten kanssa toimii sujuvasti.

Vielä kipakampi keskustelu nousi poliisin resursseista. Nyt partio ehti paikalle nopeasti, sillä se sattui olemaan toisessa tehtävässä Utsjoella. Mitä olisikaan ehtinyt tapahtua, jos auto olisi lähtenyt matkaan yli kahden tunnin päästä Ivalosta, keskustelussa kysyttiin.

Vastausta emme saa koskaan, mutta kannattaa muistaa, ettei poliisi voi kaikkia hirmutekoja estää, vaikka partioita ajelisi joka nurkalla. Syitä tällaisiin murhenäytelmiin pitää etsiä muualta. Ensimmäiseksi mieleen tulevat päihteet ja mielenterveyden ongelmat.

Kommentoi »