Pääkirjoitus: Ulkoministerin kissa
Puheenaiheet
Pääkirjoitus: Ulkoministerin kissa
Toimituspäällikkö Samuli Isola: "Poliitikko ja some on mutkikas yhtälö. Saako postata vain vakavia aiheita, ettei uskottavuus kärsi?"
Julkaistu 29.7.2014
Apu

Se päivä on nyt nähty, kun ulkoministeri Erkki Tuomioja tekee kissapäivityksen. 

Sodat ja kriisit, globaalit ihmisoikeudet jäävät sivuun, kun hän postaa Facebookiin: Tämä äärimmäisen ystävällinen ja sosiaalinen, haalistuneesta pannasta päätellen luultavasti Siiri-niminen kissa on muutaman päivän lähes asettunut meille taloksi. Kuvassa on sängyllä lepäilevä kisuli. Haluamme kuitenkin varmistaa missä sen oikea koti jossain Tuusulan rantatien tuntumassa on. Tulos: 273 jakoa, noin 700 tykkäystä. Pian tulee ilmoitus, että Siirin omistaja on löytynyt. Ja kiitos kissatiedon levittäjille. 

Poliitikko ja some on mutkikas yhtälö. Saako postata vain vakavia aiheita, ettei uskottavuus kärsi?

Kun Alexander Stubb valittiin kokoomuksen puheenjohtajaksi, uutisoitiin, että Suomi saa selfie-pääministerin. Ja Stubb valoi bensaa liekkeihin twiittaamalla kesken minihallitusneuvotteluiden. Kesälomallaan teräsmieskisoista Stubb jatkoi sporttitwiiteillään, vaikka olisi tietysti pitänyt puhua vain Ukrainasta ja Gazasta. Herkulliseen aiheeseen on herkullista toisten poliitikkojen tarttua ja toista moittia. Kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila tölväisi: ”Vähemmän twiittejä, enemmän tekoja! ”

Barack Obama jakaa tämän tästä kuvan, jossa heittelee koripalloa. Paavo Väyrynen toteaa Helsingin Sanomissa: ”Se on sitä somea. Se on nykyään välttämätöntä, jos haluaa menestyä vaaleissa.”

Ei Kekkosen aikoihin moinen peli olisi käynyt! Niin, hänhän vain hiihti ja kalasti, median raportoidessa ja valokuvatessa – ja kansan hurratessa.

Kommentoi »