Pääkirjoitus: Turha kitistä
Puheenaiheet
Pääkirjoitus: Turha kitistä
Päätoimittaja Marja Aarnipuro: "Eiköhän nosteta yhdessä äänestysprosentti paljon korkeammalle kuin mitä ennakkoäänestys lupaa!"
20.5.2014
 |
Apu

Tuleva sunnuntai on tärkeä ja mielenkiintoinen päivä. En nyt puhu jääkiekosta, formuloista enkä jalkapallosta, vaan vaaleista. Eurooppa valitsee parlamenttinsa ja Ukraina presidenttinsä samana päivänä.

Ukrainan presidentinvaaleissa on parikymmentä ehdokasta, joten demokratialla on nyt mahdollisuus, mikäli kaikki menee niin kuin pitää. Siitä kuulemme varmasti Euroopan neuvoston tarkkailijaksi valitulta Kimmo Sasilta vaalien jälkeen. Toivoa sopii, että presidentinvaalit antaisivat uuden lähtölaukauksen Ukrainan demokratiakehitykselle. Tähänastiset tulokset kun eivät ketään vakuuta.

EU-vaalien suuret linjat ovat melko hyvin ennustettavissa gallupien perusteella. Kiinnostavaa on nähdä, miten vaaleissa pärjäävät piristävät poikkeukset, kuten kohukampanjaa käynyt Lisa Sounio-Ahtisaari, ikäpresidentti Jörn Donner tai nuorten julkkisten näkyvästi kannattama ehdokas Antero Vartia.

Suomi valitsee sunnuntaina 13 edustajaansa Euroopan parlamenttiin. Eiköhän nosteta yhdessä äänestysprosentti paljon korkeammalle kuin mitä ennakkoäänestys lupaa! Olen nimittäin sitä mieltä, että jos ei vaivaudu äänestämään, on turha kitistä päätöksistä jälkeenpäin.

Kommentoi »