Pääkirjoitus: Terveys edellä
Puheenaiheet
Pääkirjoitus: Terveys edellä
Päätoimittaja Marja Aarnipuro: "Terveys on yksi maailman nopeimmin kasvavista markkinoista, ja Suomi on yksi maailman huippumaista terveyden alalla."
Julkaistu 10.6.2014
Apu

Olipa virkistävää osallistua tilaisuuteen, jossa puhuttiin onnistumisista, kasvusta ja hyvistä vientinäkymistä. Tämän kansainvälisen symposiumin järjestivät Syöpäinstituutti, Helsingin yliopisto ja Hyksin syöpäkeskus.

Terveys on yksi maailman nopeimmin kasvavista markkinoista, ja Suomi on yksi maailman huippumaista terveyden alalla. Siksi elinkeinoministeri Jan Vapaavuori kävi lääketieteellisessä symposiumissa kertomassa Suomen tuoreesta kasvustrategista. Terveydestä ja talouskasvusta puhutaan nyt samassa lauseessa.

Suomi on vauras ja turvallinen maa, joka sijoittuu imagomittauksissa korkealle. Meillä on hyvä koulutustaso ja laadukasta tutkimusta, jonka lippulaivana komeilee maailman huipulle rankattu syöpätutkimus.

Onnistumiset tuovat lisää investointeja, mutta kuten ministerikin totesi, hyvä ei riitä – on oltava maailman parhaiden joukossa.

Suomalaisen terveysteknologian vienti kasvaa paljon nopeammin kuin tuonti. Nyt onkin syytä raivata alan kehitykseltä kaikki esteet ja byrokratia.

Suomen maine terveyden unelmamaana kannattaa hyödyntää nyt, kun aika on otollinen.

Kommentoi »