Mondo

Pääkirjoitus: Tervetuloa entistäkin monipuolisemman Mondon matkaan!

Pääkirjoitus: Tervetuloa entistäkin monipuolisemman Mondon matkaan!
Mondo on Suomen johtava matkailulehti, ja nyt siinä on aiempaakin enemmän reissukohteita ja myös vastuullisen matkailun ideoita, kertoo päätoimittaja Marja Aarnipuro.
Julkaistu: 3.10.2019

Mondo on ollut upea lehti aina, mutta upeidenkin tulee uudistua. Sen vuoksi kuuntelimme lukijoitamme entistäkin herkemmällä korvalla ja teimme tutkimusta siitä, mitä te matkailulehdeltä haluatte.

Palautteen perusteella kehitimme uudistuneen Mondon. Tämä on perinteisesti lehti, joka halutaan pitää esillä, ja uudistuksen myötä se on saanut AD:mme käsissä vieläkin freesimpää ilmettä. Mondon kuvamaailma syntyy edelleen alan parhaiden kuvaajien ja muiden ammattilaisten työnä.

Suurin muutos tapahtui lehden sisällössä. Toimme sivuillemme lisää vaihtelua ja yllätyksiä, rohkeutta, uusia ideoita ja inspiraatiota. Kaipasitte Mondoon ennen kaikkea monipuolisuutta. Niinpä löydät jatkossa lehdestäsi  entistä enemmän juttuja niin sanotuista kakkoskaupungeista ja vähän tuntemattomammista kohteista, joihin kannattaa ehdottomasti tutustua.

Emme hylkää suosittujakaan paikkoja, mutta niistä etsitään tuoreita löytöjä, joita te  Mondon lukijat osaatte arvostaa. Tehtävä ei ole toimitukselle vaikea, sillä kaikki Mondon kirjoittajat tuntevat kohteensa hyvin – osa jopa asuu niissä!

Lukijatutkimuksessa näkyi, että vaikka matkailuun kuuluu nautiskelu ja elämyksiin satsaaminen, moni toivoo juttu­­ja edullisista kohteista ja budjettireissaamisen vinkeistä. Niitä etsimme innolla, ja esimerkiksi tässä lokakuun 2019 numerossa valitsimme juttuun Helsingin hotelleista suosi­tukset myös pienen budjetin paikoista.

Vastuullisuus on aina kuulunut Mondon arvoihin. Ilmastokriisin myötä sen merkitys korostuu entisestään.

Esittelemme yhä runsaammin erilaisia tapoja matkustaa, hidasta matkailua, luontoreissuja ja huikeita juna­reittejä. Kirjoitamme usein kotimaankohteista ja matkailemme lähialueilla. Uudistuneesta Mondosta löytyy myös Vastuullinen matkailija -kolumni. Siinä alaan perehtynyt toimittaja Heidi Kalmari pohtii, miten voi kulkea maailmalla kestävästi ilosta ja elämyksistä tinkimättä.

Mondo herättää matkakuumeen. Lupaamme sinulle jatkossakin nautinnollisia nojatuolimatkoja lähelle ja todella kauas. Annamme inspiraatiota, kerromme ihania tarinoita ja syvennämme tekstejä historian ja kulttuurin avulla.

Tuomme myös lukijat useammin sivuillemme kertomaan matkakokemuksiaan: järjestämme kirjoituskilpailun, ja innostamme isoa Instagram-yleisöämme jakamaan elämyksiään. Lehdestä löytyy uusi #mondolöytö-palsta, jossa julkaistaan lukijoiden upeita instakuvia ja kysellään heiltä matkavinkkejä.

Ja nyt haluamme kuulla, mitä sinä pidät uudistuneesta Mondosta? ​Kerro se minulle sähköpostilla, osoite löytyy tuosta alempaa.

Tervetuloa entistäkin monipuolisemman Mondon matkaan!

Marja Aarnipuro

päätoimittaja

marja.aarnipuro@a-lehdet.fi

Kommentoi »