Apu

Pääkirjoitus: Tehdään hyvin


Päätoimittaja Marja Aarnipuro: " Ei siis ihme, että varashälytin reagoi. Napsautin lämmittimen pienemmälle, mutta puhallus jatkui yhtä kovana kuin ennenkin. Autooni oli asennettu jo toinen maanantaikappale."

Autooni asennettiin sisälämmitin. Kun ensimmäistä kertaa kytkin johdon tolpan pistokkeeseen, lämmittimestä alkoi nousta palaneen käryä. Mitään muuta ei sitten tapahtunutkaan. Siispä takaisin korjaamolle. Uusi lämmitin asennettiin odottaessa, ja kahvitkin minulle tarjottiin.

Ajastin lämmittimen käynnistymään aamuksi. Nyt se varmaan toimisi, korjaamon miehethän sanoivat testanneensa laitteen. Tasan kello kuusi seuraavana aamuna kerrostalomme pihalta alkoi kuulua varashälyttimen viiltävää ujellusta. Olin onneksi hereillä. Vedin toppatakin yöpaidan päälle ja ryntäsin ulos. Luimistelin sammuttamaan hälyttimen ja toivoin mielessäni, että naapurimme osoittautuisivat sikeäunisiksi.

Kun avasin auton oven, sisälämmitin puhalsi sellaisella voimalla, että tukka meinasi päästä lähteä. Ei siis ihme, että varashälytin reagoi. Napsautin lämmittimen pienemmälle, mutta puhallus jatkui yhtä kovana kuin ennenkin. Autooni oli asennettu jo toinen maanantaikappale.

Mietin, että mitenköhän Avun kävisi, jos me täällä toimituksessa tekisimme työmme yhtä huolimattomasti ja välinpitämättömästi kuin tuo korjaamo? Lähettäisimme teille virheitä viliseviä lehtiä, joissa olisi tyhjiä sivuja ja vanhoja juttuja. Ei tulisi mieleenkään. Me pyrimme aina parhaaseen mahdolliseen laatuun. Tuntuu oudolta, että jollain alalla on varaa tehdä toisin.

Julkaistu: 8.1.2014