Pääkirjoitus: Suvaitsetko?
Puheenaiheet
Pääkirjoitus: Suvaitsetko?
Päätoimittaja Marja Aarnipuro: "Näinä kovien arvojen ja pahojen nettipuheiden aikoina tekee hyvää miettiä, miltä toisista ihmisistä tuntuu."
9.4.2015
 |
Apu

Tästä Avusta tuli puolivahingossa suvaitsevaisuusnumero. En ole siitä lainkaan pahoillani, sillä näinä kovien arvojen ja pahojen nettipuheiden aikoina tekee hyvää miettiä, miltä toisista ihmisistä tuntuu.

Sivulta 18 voit tarkistaa näin vaalien alla, miten eri eduskuntapuolueet suhtautuvat maahanmuuttajiin. Samalla voit miettiä, näetkö maahanmuuton pelkkänä rahanreikänä vai mahtuuko maailmaasi myös kansainvälisyyttä ja myötätuntoa hädänalaisia kohtaan.

Sivulta 22 voit lukea, miten hienosti jalkapallo kotouttaa maahanmuuttajia. Viheriöillä värillä ei ole väliä. Tästä jutusta tulin hyvälle tuulelle. Hurmaavissa kuvissa esiintyvät nuoret ovat niin raikkaita, ennakkoluulottomia ja ihania!

Suvaitsevaisuuttasi sukupuolisuuden suhteen voit punnita myös sivulta 26 alkavan jutun myötä. Siinä Ensio kertoo pukeutuvansa toisinaan Eveliinaksi, koska pitää siitä. Pojan ruumiiseen syntynyt Ella taas on muuntautumassa naiseksi, koska hän tuntee olevansa nainen.

Lukiessani transihmisten haastatteluja yllätyin siitä, miten hienosti heidän lähipiirinsä ja ympäristönsä on heihin suhtautunut. Ei ole helppoa ryhtyä miehestä naiseksi pienessä kylässä, jossa kaikki tuntevat toisensa.

Rakas ystäväni teki 80-luvulla itsemurhan. Hän oli homo, mutta ei uskaltanut ympäristönsä vuoksi elää homona. Sitä tuskaa, minkä itsemurha läheisille aiheuttaa, en soisi koskaan kenellekään. Suvaitaan siis toisiamme.

Kommentoi »