Apu

Pääkirjoitus: Se koira älähtää, johon Liike Nyt -kalikka kalahtaa

Pääkirjoitus: Se koira älähtää, johon Liike Nyt -kalikka kalahtaa
Seurasin kummissani sitä älämölöä, jonka Harry ”Hjallis” Harkimon ero kokoomuksesta ja Liike Nyt -hankkeen julkistaminen viikonvaihteessa nostattivat. Monet poliitikot ja jopa politiikan toimittajat vaikuttivat kommenteissaan vihaisilta.

Osaavathan he olla ärsyttäviä, kaikki kolme. Hjallis Harkimo on kärsimätön herra suorasuu, joka ei suostu asettumaan hänelle varattuun muottiin. Mikael Jungner on villi ideoija, joka vähät välittää siitä, mitä muut hänestä ajattelevat. Ja Tuomas Enbuske sitten. Avun lukijat jos ketkä tietävät, miten hän aina kaivaa oman ja usein provosoivan näkökulmansa aiheeseen kuin aiheeseen. Kuka tuollaisia kukkoilijoita voi sietää?

No, aika moni. Vuoden 2011 eduskuntavaaleissa Mikael Jungner valittiin kansanedustajaksi 8 380 äänellä. Hjallis keräsi vuoden 2015 vaaleissa 11 416 ääntä. Se oli koko maan 13. suurin äänimäärä. Enbuskella on Twitterissä 243 000 seuraajaa.

Liike Nyt -hankkeen ideana on synnyttää keskustelua ja kuunnella verkkokansan mielipiteitä. Harkimo ei ole luvannut äänestää eduskunnassa klikkausten perusteella, vaan oman harkintansa mukaan.

Liike Nyt -hankkeesta on sanottu, että se pyrkii politiikan disruptioon. Disruptio tarkoittaa ilmiötä, jossa uuteen teknologiaan perustuva innovaatio haastaa perinteiset toimintatavat. Ilmiöstä käytetään myös termiä ”häiritsevä innovaatio”. Aika moni tuntuukin häiriintyvän. Puolueiden kannattaisi lopettaa kiukuttelu ja kääntää tilanne voitokseen. Uudistua itsekin.

Julkaistu: 23.4.2018
Kommentoi »