Pääkirjoitus: Pienestä kiinni
Puheenaiheet
Pääkirjoitus: Pienestä kiinni
Toimituspäällikkö Samuli Isola: "Siinä banaanien ja leikkeleiden ostamisen lomassa kuulin 17-vuotiaasta Heidistä, jolla on niin harvinainen ja vakava sairaus, aplastinen anemia, että sen parantamiskeinojen löytämiseksi ja avun saamiseksi äiti ja perhe ovat käyttäneet kaikki keinot."
Julkaistu 1.4.2014
Apu

Puhelin soi alkuillasta. Luurin toisessa päässä oli lukioajan luokkatoveri, jonka kanssa olin ollut vain Facebookin kautta yhteyksissä. Hänen tiensä oli kulkenut Lempäälään, minun Keravalle. Nyt Outilla oli asiaa. Hänellä oli ystävä, jonka tarina minun pitäisi kuulla. Ja erityisesti minun ja muiden pitäisi kuulla hänen ystävänsä tyttären tarina.

Siinä banaanien ja leikkeleiden ostamisen lomassa kuulin 17-vuotiaasta Heidistä, jolla on niin harvinainen ja vakava sairaus, aplastinen anemia, että sen parantamiskeinojen löytämiseksi ja avun saamiseksi äiti ja perhe ovat käyttäneet kaikki keinot. Paitsi kaksi: joko jostain löytyisi juuri Heidille sopiva kantasolusiirre tai sitten perheen olisi lähdettävä Yhdysvaltoihin, jossa kokeillaan uutta hoitoa.

Heidin ja hänen perheensä tarina oli niin koskettava, Katja-äidin tarmokkuus tyttärensä hoidon puolesta niin vastaansanomatonta ja eräiden viranomaisten vastuun välttely niin raivostuttavaa, että päätös oli selvä: Avun lukijoiden täytyisi saada lukea Heidin tarina – ja kokea se, miten pienistä säikeistä elämänlankamme voi olla kiinni. Ja miten pienillä teoilla meistä jokainen voi olla auttamassa heitä, joiden elämän lottoarvonnassa ei ole käynyt niin hyvä tuuri kuin monilla meistä.

Mutta kuten Heidin tarina kertoo sivulla 24, toivoa on niin kauan kuin on tahtoa. Sen Heidin äiti Katja on meille näyttänyt.

Kommentoi »