Pääkirjoitus: Parrakas nainen
Puheenaiheet
Pääkirjoitus: Parrakas nainen
Päätoimittaja Marja Aarnipuro: "Ajatelkaa, että pian Eurooppaa hallitsee sukupolvi, joka ei tuijota ihonväriä tai kysele, mitä itse kukin makuukammarissaan touhuaa."
Julkaistu 13.5.2014
Apu

Haastattelin euroviisujen jälkeisenä aamuna parikymppistä tytärtäni. Halusin tietää, miten nuori sukupolvi suhtautuu siihen, että laulukilpailun voittaa parrakas mies, joka on pukeutunut naisten vaatteisiin.

– Vähän tylsää, tytär vastasi.

Hätkähdin. Onko nuoriso sittenkin ennakkoluuloista ja suvaitsematonta?

– Tylsää siksi, että ennakkosuosikki voitti. Se tyyppihän oli ihan hauska ja lauloi hyvin, tytär sanoi.

Jatkoin utelua. Miten nuoret suhtautuvat vähemmistöihin, maahanmuuttajiin ja homoseksuaaleihin? Sain odottamani vastauksen. Ihonvärillä tai seksuaalisella suuntautumisella ei ole mitään merkitystä.Ihmisestä tykätään tai ei tykätä sen perusteella, miten hän kohtelee toisia ja miten hän käyttäytyy.

Ajatelkaa, että pian Eurooppaa hallitsee sukupolvi, joka ei tuijota ihonväriä tai kysele, mitä itse kukin makuukammarissaan touhuaa. Vallassa on pian sukupolvi, jolle parrakas nainen viihdeohjelmassa ei ole uhka ja joka ei kauhistu postimerkkitaidetta.

Eurooppa antoi Conchita Wurstin drag-hahmossa esiintyneen Thomas Neuwirthin suvaitsevaisuuden sanomalle vahvan tuen. Ukrainalle ropisi solidaarisuuspisteitä. Venäjälle buuattiin. Jos olisin Putin, miettisin taktiikkaani uudelleen, sillä hyväksyntää ja arvostustahan venäläiset haluavat. Ihan kuin parrakas nainen.

Kommentoi »