Pääkirjoitus: Nuorten hyväksi
Puheenaiheet
Pääkirjoitus: Nuorten hyväksi
Päätoimittaja Marja Aarnipuro: "Erityisen Tukikummit-säätiöstä tekee se, että jokainen lahjoitettu sentti päätyy lyhentämättömänä apua tarvitsevalle perheelle."
Julkaistu 22.4.2014
Apu

Apu perustettiin vuonna 1933 työttömien auttamiseksi. Siitä lähtien Avulla on ollut vahva sosiaalinen omatunto. Olemme aina heikomman puolella. Työmme syrjäytymisvaarassa olevien nuorten puolesta jatkuu. Heitä on Suomessa 65 000, ja luku pysyy samana joka vuosi, vaikka kasvot vaihtuvat.

Nyt olemme löytäneet Avulle parhaan mahdollisen yhteistyökumppanin. Tukikummit on presidentti Sauli Niinistön vuonna 2007 perustama säätiö, jonka myöntämillä varoilla tuetaan Suomessa asuvia, hädänalaisessa asemassa olevia lapsia ja nuoria, jotka taloudellisista syistä ovat vaarassa syrjäytyä.

Erityisen Tukikummit-säätiöstä tekee se, että jokainen lahjoitettu sentti päätyy lyhentämättömänä apua tarvitsevalle perheelle. Byrokratiaa ei ole. Vapaaehtoiset tekevät ilmaista työtä.

Kirkon diakoniatyöntekijät etsivät Tukikummeille avustettavat perheet. Avustuksen saamiseksi ei tarvitse kuulua kirkkoon tai olla kristitty. Apua ei anneta rahana, vaan se räätälöidään perheen tarpeiden mukaan. Yksi voi saada luistimet, toiselle tärkeintä saattaa olla talvitakki.

Apu tukee Tukikummien arvokasta työtä antamalla  asialle julkisuutta. Teemme aiheeseen liittyviä juttuja ja julkaisemme kuukausittain Nuorten hyväksi -ilmoituksen (sivu 77). Kolmantena kumppanina yhteistyössä on MTV ja sen Nuorten hyväksi -verkkosivusto. Yhdessä voimme tehdä nuorille paremman tulevaisuuden.

Kommentoi »