Pääkirjoitus: Näkemiin Raila
Puheenaiheet
Pääkirjoitus: Näkemiin Raila
Päätoimittaja Marja Aarnipuro: "Minä ihailen Railassa eniten hänen kunnianhimoaan, jolla hän juttujaan tekee. Raila ei tyydy keskinkertaiseen, vaan tavoittelee aina jotain erityistä."
Julkaistu 29.4.2014
Apu

Tämän lehden ilmestymispäivänä Avun toimituksessa tapahtuu suuri muutos. Sanomme näkemiin toimittaja Raila Kinnuselle, joka jää vappuna eläkkeelle. Sanomme näkemiin, emme hyvästi, sillä onneksemme Raila on luvannut tehdä jatkossakin juttuja Apuun.

Railan huikea ura Avussa kesti 40 vuotta. Sitä ennen hän ehti työskennellä Hopeapeilissä ja

Eevassa sekä jonkin aikaa freelancerina.

Raila on täysiverinen journalisti. Hän on harvinaisen monipuolinen, sivistynyt ja taitava. Railan voi lähettää yhtä hyvin uutiskeikalle kuin kuninkaallisiin häihinkin. Hänen erikoisalaansa ovat henkilöhaastattelut. Avun lukijat ovat vuosien varrella saaneet lukea Railan kynästä lähteneitä profiileja yhtä lailla poliitikoista, formulatähdistä kuin näyttelijöistäkin.

Minä ihailen Railassa eniten hänen kunnianhimoaan, jolla hän juttujaan tekee. Raila ei tyydy keskinkertaiseen, vaan tavoittelee aina jotain erityistä. Hän on myös taitava verkostoituja, joka jaksaa pitää huolta suhteista, vaikka ne eivät heti jutuiksi konkretisoituisikaan.

Työtoverina Raila on hauska ja älykäs keskustelukumppani, joka seuraa aikaansa laajasti.

Raila on myös yksi Avun kirjailijoista. Hän on kirjoittanut elämäkerrat muun muassa Esko Salmisesta, Kirka Babitzinista ja Kyllikki Forssellista. Veikkaanpa, että sarja saa jatkoa.

Hyviä eläkepäiviä, Raila. Ja kiitos!

Kommentoi »