Apu

Pääkirjoitus: Liian vanha?

Pääkirjoitus: Liian vanha?
Päätoimittaja Marja Aarnipuro: "Yli viisikymppisistä puhutaan työelämän ongelmajätteenä, vaikka ruuhkavuotensa ohittaneet työntekijät ovat osaavia, jaksavia ja sitoutuneita."

Että minua sieppaa, kun luen verkosta keskustelua, jossa nuoret diginatiivit kyseenalaistavat aikuisten oikeuden kirjoittaa blogeja ja käyttää sosiaalista mediaa. Tuossa keskustelussa jopa kolmekymppiset leimataan liian vanhoiksi! Mikä ihmeen oikeus nuorisolla muka on omia verkko itselleen?

Ihmettelen myös sitä, miten mainostajat edelleen kohdentavat sanomansa pari-kolmekymppisille, kun keski-ikäisillä ja sitä vanhemmilla on sekä rahaa että aikaa. Nuorten ostovoimasta ei voi puhua samana päivänäkään.

Televisiossakin on menossa nuorennusleikkaus. Konkarit katoavat ruudusta, ja samat nuoret näyttelijät esiintyvät lukuisissa sarjoissa, elokuvissa ja viihdeohjelmissa. Liekö syynä teräväpiirtotekniikka, joka piirtää tarkasti myös elämän jäljet kasvoilla?

Yli viisikymppisistä puhutaan työelämän ongelmajätteenä, vaikka ruuhkavuotensa ohittaneet työntekijät ovat osaavia, jaksavia ja sitoutuneita. Nuorilla on toki intoa ja ideoita, mutta muunkin ikäisiä tarvitaan.

Eduskuntavaalien alla on kauhisteltu konkaripoliitikkojen paluuta ehdokaslistoille. Miksi ihmeessä? Eduskunnanhan pitäisi edustaa Suomen kansaa pienoiskoossa.

Nuoria tarvitaan päätöksenteossakin, mutta noin 20 prosenttia väestöstä on 65 vuotta täyttäneitä. Vuonna 2060 senioreita on jo yli 28 prosenttia. Ikääntyvätkin tarvitsevat  edustajansa Arkadianmäelle.

Julkaistu: 13.4.2015
Kommentoi »