Apu

Pääkirjoitus: Lämpöä ja rauhaa


Päätoimittaja Marja Aarnipuro: "Mukavimmillaan maailma on silloin, kun vahvemmat tuntevat luonnostaan myötätuntoa ja pitävät heikoimmista huolta."

Olen aina ollut vähän hippi. Inhoan riitelyä enkä voi yhtään käsittää, mitä järkeä sotimisessa voisi olla.

Unelmamaailmani on täynnä rauhaa ja rakkautta. Viihdyn parhaiten aikoina, joina yhteisöllisyys kukoistaa. Mukavimmillaan maailma on silloin, kun vahvemmat tuntevat luonnostaan myötätuntoa ja pitävät heikoimmista huolta.

Viime vuodet ovat olleet kaukana hippiunelmistani. Naapurissa soditaan, ja pelon ilmapiiri ulottuu meille asti. Talous hallitsee keskustelua ja päätöksentekoa. Jokainen ajaa omaa etuaan. Minä-sana on käytössä aivan liian usein.

Pilkahduksia hippiaikojen paluusta on silti näkyvissä. Kun lapsisurmia alkoi tapahtua tihenevään tahtiin, Facebookiin perustettiin Hätäkahvit-ryhmiä. Nyt vapaaehtoiset äidit rientävät toistensa koteihin avuksi, jotta kenenkään ei tarvitsisi uupua. Jouluapua-ryhmästä tuli iso ilmiö. Ihana tyyppi on myös syövän läpi käynyt Linnan juhlien vieras Anna Rukko, joka on itse tekemillään koruilla kerännyt suuren summan Uusi Lastensairaala 2017 -hankkeelle.

Hyvää mieltä tuo myös tuore tutkimus, jonka mukaan Suomi on edelleen hyvinvointivaltio.

Jospa nyt joulun aikaan muistaisimme, että lähellämme voi olla joku, joka kaipaa vierailuamme tai soittoamme. Jospa ehtisimme raivata tavaravuoriamme ja kiikuttaa joulupataan paketin vähempiosaisille.

Hyvää joulua, rauhaa ja rakkautta teille ihan jokaiselle!

Julkaistu: 22.12.2014