Pääkirjoitus: Kolho petikaveri
Puheenaiheet
Pääkirjoitus: Kolho petikaveri
Päätoimittaja Marja Aarnipuro: "Kaikille lehdille syntyy varmasti sähköinen ilmentymä, mutta painetulla aikakauslehdellä on silti ihan oma tehtävänsä ihmisten elämässä."
4.3.2014
 |
Apu

Painetuille lehdille on järjestetty hautajaisia niin kauan kuin olen journalistin hommia tehnyt eli yli 30 vuotta. Tiedot printin kuolemasta ovat edelleen vahvasti liioiteltuja. 92 prosenttia suomalaisista lukee jonkin lehden painettua versiota viikoittain. Digitaalisuus etenee, ja me käytämme yhä enemmän mobiililaitteita, mutta haluamme silti lukea myös painettuja lehtiä. Eihän televisiokaan hävinnyt, vaikka internet tuli sen rinnalle.

Väitetään, että painettujen lehtien levikki on romahtamassa. Tämäkään ei pidä paikkaansa. Avun levikki tarkistettiin viime viikolla. Meillä on 148 491 tilaajaa ja ostajaa. Se on vain 0,4 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna. Käytännössä levikkimme siis pysyi samana. Se on hieno uutinen! Avun lukijamäärä on tuoreimman mittauksen mukaan 430 000. Voimme siis edelleen hyvällä syyllä puhua Avusta suurlehtenä.

Uutisvirralle sähköinen maailma on luonteva paikka. Monet lukevat kirjoja ja juttuja tabletilta tai tietokoneelta. Kaikille lehdille syntyy varmasti sähköinen ilmentymä, mutta painetulla aikakauslehdellä on silti ihan oma tehtävänsä ihmisten elämässä. Läppärin kanssa ei voi mennä kylpyyn, ja tabletti on kolho petikaveri. Jos tuijottaa tietokoneen näyttöä koko päivän, on silkkaa nautintoa tarttua illalla omaan aikakauslehteensä, jonka parissa voi rauhoittua, syventyä ja viihtyä. Kiitos rakkaat Avun lukijat, että teette niin viikosta toiseen!

Kommentoi »