Pääkirjoitus: Iloinen yllätys
Puheenaiheet
Pääkirjoitus: Iloinen yllätys
Päätoimittaja Marja Aarnipuro: "Suomalaiset, ja etenkin Avun lukijat, ovat suvaitsevaisia ja fiksuja ihmisiä."
Julkaistu 9.9.2014
Apu

Kansanedustaja Jani Toivola kertoi viime viikon Avussa elämästään pienen tyttövauvan yksinhuoltajaisänä. Kun lähetimme lehteä painoon, arvuuttelimme, millaisen palautevyöryn kansijuttu aiheuttaisi. Toivola on avoimesti homoseksuaali, ja lisäksi hän on perinyt eksoottisen ulkonäkönsä kenialaiselta isältään. Ja sitten on vielä tämä lapsikin.

Arvaattekos, montako kommenttia toimitukseen tuli? Kaksi. Toimituspäällikkömme sai puhelun, jossa tilaaja kertoi olevansa arvoiltaan vanhakantainen ja järkyttynyt. Vartin keskustelun jälkeen toimituspäällikkö ja lukija olivat yhtä mieltä siitä, että ei varmaankaan ole kovin helppoa elää kahden vähemmistön edustajana.

Toinen, erittäin törkeä palaute, tuli Avun Facebook-sivulle. Poistin sen välittömästi, sillä meillä ei homotella eikä arvostella ihmisten ulkonäköä.

Suomalaiset, ja etenkin Avun lukijat, ovat suvaitsevaisia ja fiksuja ihmisiä.

Sen sijaan pahoitin mieleni kansanedustaja Pia Kauman lastenvaunukommenteista, joissa hän väitti pelkkien ilkeämielisten kuulopuheiden perusteella, että maahanmuuttajia kohdellaan sosiaalitoimistossa paremmin kuin kantaväestöä. Monella suulla on todistettu, ettei se pidä paikkaansa.

Vaalit ovat tulossa, ja poliitikoilla on kova kiire kalastella ääniä. Ennustan, että rasismilta haiskahtavat vaalikampanjat eivät onnistu, sillä suomalaiset ovat suvaitsevaisia ja fiksuja ihmisiä!

Kommentoi »