Apu

Pääkirjoitus: Hyviä uutisia


Päätoimittaja Marja Aarnipuro: "Suomalaiset kehtaavat pyytää apua, ja monet todella haluavat auttaa heikommassa asemassa olevia."
Teksti Apu-toimitus

Voisiko joku välillä kertoa hyviä uutisia? Kirjoita jostain iloisemmasta. Ihmisiä pelotellaan liikaa. Nekin pelkäävät, joilla ei ole mitään hätää.

Tällaisia lauseita olen kuullut viime aikoina usein. Siksi en keskity tässä pääkirjoituksessa Kööpenhaminan järkyttäviin tapahtumiin. En pahaan, joka kolkuttelee naapuriovella. Enkä siihen, miten sydäntäni riipaisee, kun suomalainen juutalaisäiti kertoo pelkäävänsä viedessään lapsia aamulla päiväkotiin.

Poimin sen sijaan maanantaiaamun uutisvirrasta sen, että HKScan suunnittelee kymmenien miljoonien tuotantolaitosta Länsi-Suomeen. Työpaikkoja tiedossa! Ja sen että uuden EU-asetuksen ansiosta elintarvikkeiden pakkausmerkinnät muuttuvat helpommin luettaviksi. Vihdoinkin apua meille ikänäköisille.

Ilahduttavaa  on myös, että suomalainen kuvaaja Peter Flinckenberg sai Los Angelesissa alan merkittävimpiin kuuluvan palkinnon työstään Betoniyö-elokuvassa. Lämpimät onnittelut!

Hienoa on myös se, että auttajat ja avuntarvitsijat kohtaavat yhä useammin Facebookissa. Auttaminen on sosiaalisessa mediassa helppoa ja läpinäkyvää. Suomalaiset kehtaavat pyytää apua, ja monet todella haluavat auttaa heikommassa asemassa olevia.

Suomessa on hyvä asua. Kotimaamme on puhdas ja turvallinen. Kevät tulee ja aurinko paistaa. Nautitaan välillä elämästä!

Julkaistu: 16.2.2015