Pääkirjoitus: Hyvä lökäpöksyt!
Puheenaiheet
Pääkirjoitus: Hyvä lökäpöksyt!
Päätoimittaja Marja Aarnipuro: "Fiilis on katossa, vaikka laskut eivät aina onnistu."
Julkaistu 11.2.2014
Apu

Olympialaisissa oli aluksi vähän tympeä maku. Tänne Suomeen kantautui tietoja lähinnä vain siitä, miten ruskeaa vettä toimittajahotellien hanoista tuli ja missä kaikkialla ovenkahvat jäivät käteen.

Venäjällä on vakavia puutteita, ihmisoikeusongelmia ja korruptiota. Niitä täytyy pitää esillä, mutta olisi hyvä näyttää myös naapurimaamme toista puolta, kuten vieraanvaraisuutta ja yhteisöllisyyttä. Urheilijoiden ja kisaturistien ei ole juuri kuultu olosuhteista valittavan.

Onneksi natina ovenkahvoista vaimeni, kun huikeat avajaiset antoivat lähtölaukauksen urheilusuorituksille ja pääsimme itse asiaan. Paremmin eivät Suomen kisat olisi voineet alkaa, kun Enni Rukajärven slopestyle-hopea räjäytti suomalaisten riemun kattoon. Kuusamolaisneidon ura on nyt taloudellisesti turvattu pitkäksi aikaa. Raikkaampaa esikuvaa ja pr-naista emme voisi toivoa

Lumilautailijat ovat muutenkin parasta, mitä talviurheilulle on tapahtunut. Lökäpöksyinen kisajoukkueemme pitää yllä rentoa meininkiä. Kaikki kannustavat toisiaan ja hymy on herkässä. Fiilis on katossa, vaikka laskut eivät aina onnistu. Kuvat lähtöpaikalla kaulahuivia kutovasta valmentaja Antti Koskisesta leviävät vauhdilla ympäri maailmaa.

Nyt meillä on kaksi asiaa, jotka yhdistävät suomalaisia viikkokausiksi. Meillä on Putous ja meillä on olympialaiset. Nautitaan!

Kommentoi »