Tuulilasi

Pääjohtajalla kova usko skandaalista huolimatta: ”VW Group tekee ennätystuloksen”Pääjohtajalla kova usko skandaalista huolimatta: ”VW Group tekee ennätystuloksen”

Volkswagen Group on joutunut maksamaan valtavat määrät korvauksia dieselskandaalin jälkimainingeissa ja joutuu vielä jatkossakin. Pääjohtaja Matthias Müller (kuvassa) vakuuttaa kuitenkin, että yhtiö on tekemässä tänä vuonna erinomaisen tuloksen, sillä automyynti on vetänyt hyvin ja kulukuuri yhtiössä on purrut odotetusti.
Kuvat All Over Press

VW Group joutunut skandaalin jälkeen melkoiseen myrskyn silmään, kun dieselautojen softaväärennökset paljastuivat syyskuussa 2015. Yhtiö on joutunut maksamaan erilaisia sakkoja ja rangaistusmaksuja kymmeniä miljardeja euroja.

”Operatiivisella puolella tuloksemme tulee olemaan merkittävä”, Müller sanoi Welt am Sonntagille.

Yhtiön tulos julkistetaan maaliskuussa.

Müllerin mukaan autotoimitukset tulevat ylittämään vuoden 2016 ennätyslukeman 10,3 miljoonaa autoa.

Kustannusten karsiminen yhtiön sisällä on luonut vahvat odotukset jopa ennätyksellisestä tuloksesta.

Müller myöntää, että Euroopan Komission suunnitelma keskimääräisten hiilidioksidipäästörajojen progressiivisesta tiukentamisesta autonvalmistajille 2025-2030 tulevat olemaan myös VW:lle iso haaste.

VW on kuitenkin laittanut sukanvarteen 30 miljardia euroa korvauksia ja sakkoja varten.

Müller kritisoi Saksan uuden Angela Merkelin johtaman hallituksen jo pitkään jatkunutta poliittista umpikujaa. Merkel etsii yhä kumppaneita hallituskoalitioon kolme kuukautta vaalien jälkeen – se ei voi olla vaikuttamatta maan teollisuuden ja myös autoteollisuuden tilaan.

”Tämä tuntuu nyt kestävän aivan liian kauan. Mielestäni tämän maan pitäisi pian päästä takaisin toimintakykyiseksi, vaikka se vaatisikin valintoja, jotka eivät ole kaiken kansan keskuudessa kovin suosittuja.” 

Julkaistu: 25.12.2017