Tuulilasi

Osakkeenomistajat ovat haastamassa VW:n oikeuteen isosti Saksassa – mukana kymmeniä suursijoittajia

Osakkeenomistajat ovat haastamassa VW:n oikeuteen isosti Saksassa – mukana kymmeniä suursijoittajia
Lakifirma Nieding + Barth on kertonut, että he ovat käynnistämässä oikeusprosessin VW:ia vastaan tällä viikolla Braunschweigin alueellisessa oikeusistuimessa.

Oikeusprosessissa haetaan miljoonakorvauksia päästöhuijauksen aiheuttamista vahingoista sijoittajille ja osakkeenomistajille. Reutersin mukaan Nieding + Barth on kerännyt myös tuhansia yksityisiä sijoittajia, jotka asettuvat oikeudessa Volkswagenia vastaan.

VW:n arvosta on tippunut melkein kolmannes syyskuussa paljastuneen skandaalin jälkeen. Rahassa se tarkoittaa noin 22 miljardia euroa. VW on haastettu oikeuteen usealla rintamalla, ja esimerkiksi Yhdysvalloissa autonomistajien uskotaan haluavan miljardikorvauksia VW:ia vastaan.

Nieding + Barth aikoo hyödyntää oikeusjutussa tietoa siitä, että VW tiesi jo etukäteen päästörikkomuksista, eikä tuonut sitä julkisuuteen ennen syyskuuta 2015, kertoo Reuters.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 19.1.2016
Kommentoi »