Tuulilasi

Osa Mersun uusista C-sarjalaisista takaisinkutsun kohteena – syynä ohjaus

5

Mercedesin C-sarja on joutunut takaisinkutsukampanjaan viallisen ohjausakselin kiinnityksen vuoksi. Esimerkiksi Saksassa kutsun on saanut 28 500 autoa.
Kuvat Daimler

Vika aiheutuu ongelmasta, joka on tapahtunut auton kokoamisvaiheessa. Ohjausakselin murrosnivelen kiinnityksessä eräs pultti on saattanut jäädä kiristämättä. Seurauksena ohjaukseen aiheutuu välystä sekä ylimääräistä melua. Pahimmassa tapauksessa ohjaus voi pettää kokonaan.

Mercedes kertoi asiasta lokakuun 10. päivä, kertoo AMS. Vika havaittiin merkin sisäisissä tutkimuksissa. Ohjausvika koskee autoja, jotka on myyty 1.6.–1.9. välisenä aikana. Kaikki vialliset C-sarjalaiset kutsutaan huoltoon, ja korjaustoimenpide kestää noin 30 minuuttia.

Pelkästään Saksassa kyse oli 28 500 autosta. Merkki ei ole kertonut, kuinka monta autoa on maailmanlaajuisesti saanut takaisinkutsun.

Uusi C-sarja on otettu automaailmassa hyvin vastaan. Mercedes on tarkka laadustaan, ja tämä takaisinkutsu tietenkin tuo merkille negatiivista julkisuutta. Onneksi mahdolliset viat tulivat esille vielä näin varhaisessa vaiheessa C-sarjan malli-ikää.  

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 14.10.2014