Tuulilasi

OS: Ysitien heikko kunto vaarantaa liikenneturvallisuuden


Tampereelta Oriveden suuntaan lähtevä ysitie vetää heikosti ja on usein erittäin ruuhkainen. Tie koetaan jopa riskiksi liikenneturvallisuuden kannalta.
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto

Silti tie ei ole valtakunnallisten tiehankkeiden ykköskorissa.

toteaa, että ”Ysitie on yksi vilkkaimmista kaksikaistateistä Suomessa. Välityskykyongelmat ovat toistuvia ja liikenneturvallisuustaso heikko. Onnettomuusmäärät ovat suhteessa korkeita”, sanoo Pirkanmaan ely-keskuksen liikennejärjestelmäyksikön päällikkö Harri Vitikka Oriveden Sanomille.

”Perustelujen teitä koskevalle rahanjaolle tulisi olla liikenteellisiä eikä poliittisia, kuten ne usein nyt tuppaavat olla.”

Kunnat saivat lausua mielipiteitään tienpidon ja liikenteen suunnitelmista vuosille 2017–2021 ely-keskukselle, Oriveden ja Juupajoen lausunnoissa korostui ysitien kunto.

”Ysitie vaatii kokonaisuudistusta pikaisesti. Tien nykyinen kunto heikentää alueemme kehittämismahdollisuuksia merkittävästi”, sanoo Juupajoen kunnanjohtaja Pirkko Lindström lehdelle.

Yhtenä parannuskohteena olisi ohituskaistojen rakentaminen Kangasalan Suinulan kohdalla, niiden kustannusarvio on 13,4 miljoonaa euroa.

”Ohituskaistat eivät ratkaise itse ruuhkaa mitenkään. Päätöksiä pitäisi tehdä nopeasti, koska itse päätöksestä menee vielä aikaa, ennen kuin mitään tapahtuu”, Lindström sanoo.

Julkaistu: 13.9.2017