Tuulilasi

Opiskelijaryhmä aikoo vallata Le Mansin ja Nordschleifen omalla sähköautollaan


Hollantilainen opiskelijaryhmä on kehittämässä hurjaa sähköllä kulkevaa kilpa-autoprototyyppiä, jolla he haluavat rikkoa Nürburgring Nordschleifen kaikkien aikojen kierrosennätyksen.
Kuvat InMotion

Prototyypin nimi on IM01 ja sitä kehittelevät Eindhovenin teknisen yliopiston sekä Fontysin ammattikorkeakoulun opiskelijat. He kutsuvat yhteenliittymäänsä nimellä InMotion, josta prototyypin lyhenne oletettavasti tulee.

Kuvissa näkyvä IM01 on näyttävä ilmestys, sillä siinä on elementtejä Le Mans LMP1:stä, Formula 1:stä sekä Gran Turismoista tutusta Redbull X2014-autosta. Ulkokuoren alla autoa liikuttavat neljä sähkömoottoria jokaisessa pyörässä sekä wankel-periaatteella toimiva polttomoottori, joka antaa virtaa sähkömoottoreille.

Nordschleifen kaikkien aikojen kierrosennätys on jo vuodelta 1983, jolloin Porsche 956 teki hurjan ajan 6 minuuttia ja 11 sekuntia. Tämän jälkeen radalla ei ole ajettu tarpeeksi nopeilla kilpa-autoilla.

Opiskelijoilla on kova uho, sillä Nordschleifen ennätyksen lisäksi he haluavat voittaa Le Mansin 24-tunnin ajon vuonna 2017. Sitä ennen he haluavat päästä ajamaan Le Mansiin ja tulla edes maaliin, mikä ei ole helppo tehtävä sekään.

Lisää tietoa InMotionista täältä.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 8.7.2014