Tuulilasi

Opelin uusi strategia: sähköistymisen kautta takaisin voitolliseksi


Opelin pääjohtaja Michael Lohscheller julkisti brändin ensimmäisen liiketoimintasuunnitelman uuden omistajan PSA Groupin alaisuudessa. Opel on tuomassa mallistoonsa täyssähköisen Corsan, lisäksi kerrottiin, että Opelia aletaan rakentaa PSA:n alustalla jo aiemmin kuin oli suunniteltu.
Kuvat Opel

Opelin kehitysohjelman nimi on PACE, minkä on tarkoitus saada yhtiö jälleen voitolliseksi. Kannattavuusraja on laskettu nyt alemmas, ja se perustuu 800 000 myytyyn autoon. Viime vuonna Opel myi 1,16 miljoonaa autoa.

Vuoteen 2024 kaikilla Opelin tuotantolinjoilla voidaan valmistaa sähköautoja. Kaikkiin Opelin malleihin tulee tarjolle sähköauto tai pistokehybridi polttomoottoriautojen rinnalle. 2020 Opel sähköistää neljä malliaan, esimerkiksi seuraavan sukupolven Corsasta tulee täyssähköinen versio, Grandland X:stä pistokehybridi.

Lisäksi Opelin käyttökate tulee suunnitelman mukaan nousemaan kahteen prosenttiin 2020 mennessä ja kuuteen prosenttiin 2026 mennessä. Kilpailukyvyn säilyttämiseksi tuotantokustannuksia leikataan 2020 mennessä 700 eurolla / auto.

"PACE tulee vapauttamaan meidän täyden potentiaalimme. Tämä suunnitelma on ensiarvoisen tärkeä yhtiöllemme ja työntekijöillemme. Tämä tulee kääntämään suuntamme kestäväksi ja voitolliseksi, meistä tulee sähköistyvä globaali peluri markkinoille”, pääjohtaja Lohscheller sanoi tiedotteessa.

Julkaistu: 9.11.2017