Tuulilasi

Opelin ja Renaultin pakuyhteistyö jatkuu

Opelin ja Renaultin pakuyhteistyö jatkuu
Opel ja Renault jatkavat yhteistyötään tonniluokan pakettiautoissa. Sekä Renault Traficista että Opel Vivarosta on keväällä tulossa uudet mallit. Tekniikka on yhteistä, mutta ulkonäöllisesti autot poikkeavat nykyistä enemmän toisistaan.
Kuvat Opel, Renault

Pakettiautojen tuotantomäärät ovat henkilöautoihin verrattuna pieniä, joten tuotannossa on vaikea saavuttaa nykyisten tehokkuusvaatimusten mukaisia valmistussarjojen kokoja. Niinpä useimmat valmistajat tekevät yhteistyötä yli konsernirajojen. General Motors ja Renault ovat jo liki kymmenen vuotta valmistaneet yhteistyössä pakettiautoja paitsi tonniluokkaan myös suurimpaan eli 3,5 tonnin kokonaismassaluokkaan. Raskaimmaln pakettiautoluokan mallit Opel Movano ja Renault Master ovat likimain identtisiä, samoin tonniluokan Opel Vivaro ja Renault Trafic. 

Vain pienimmässä luokassa yhteistyö ei toimi. Opelilla oli aiemmin oma pikkupaku, Combo, joka oli valmistettu Opel Corsan osia käyttäen. Renaultin kilpailija tähän luokkaan on Kangoo,jota se valmistaa myös Mercedes-Benzille nimellä Citan. Opel ei lähtenyt itse tekemään uutta Comboa, vaan se ryhtyi yhteistyöhön Fiatin kanssa, jonka Doblo-mallia myydään nyt myös nimellä Opel Combo.

Trafic, Vivaro ja ja auton kolmas versio Nissan Primastar on valmistettu pääasiassa GM:n tehtaassa Englannissa, mutta joitakin malleja on tehty myös Nissanin tehtaalla Barcelonassa Espanjassa. Tulevat uudet mallit tullaan valmistamaan Renaultin tehtaalla Ranskan Sandouvillessa, Le Havren lähellä, joskin tuotantoa jatketaan myös Barcelonassa.

Sekä Opel että Renault ovat kumpikin julkistaneet vasta yhden kuvan uusista malleistaan, mutta ainakin niiden perusteella muotoilu näyttäisi olevan merkittävästi nykyistä rohkeampaa. Tässä kuvassa oleva Renault Trafic näyttää aloituskuvan Opel Vivaroa mystisemmältä.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 5.2.2014
Kommentoi »