Tuulilasi

Opelin 300-heppainen lataushybridi nyt Suomessa

Opelin 300-heppainen lataushybridi nyt Suomessa
Nelivetoinen 300-hevosvoimainen lataushybridi Opel Grandland X PHEV Executive nyt tilattavissa: hinta 49 381 euroa.

Opel Grandland X:n nelivetoisen 300-hevosvoimaisen lataushybridin myynti alkaa Suomessa tänään. Uutuusmallissa on kaksi tehokasta sähkömoottoria, 50 kilometrin toimintasäde sähköllä ja voimakas bensiiniturbomoottori.

Opel Grandland X PHEV Executive 300 Turbon voimanlähteenä on poikkeuksellisen tehokas 200-hevosvoimainen, 1.6-litrainen bensamoottori ja kaksi sähkömoottoria. Nämä tuottavat yhdessä jopa 300 hevosvoimaa. Uutuuden yhdistetty WLTP-kulutus on alustavien mittausten mukaan 1,6 l /100 km ja CO2-päästöt 37 g/km. Toimintamatka puhtaasti sähkökäyttöisenä on WLTP-mittaustavalla 52 kilometriä.

Ladattavien hybridien viimeisintä teknologiaa edustavassa sähköisessä järjestelmässä on kaksi sähkömoottoria, nelivetojärjestelmä ja 13,2 kWh:n litiumioniakku. Etummainen sähkömoottori on yhdistetty 8-portaiseen automaattivaihteistoon. Toinen sähkömoottori ja tasauspyörästö sijaitsevat taka-akselilla ja tarjoavat nelivedon tarvittaessa. Ladattavien hybridien suurimpiin kuuluva, 1.6-litrainen, 200-hevosvoimainen polttomoottori on käytössä keskialueen ja korkeimmissa nopeuksissa, kun taas alhaisemmissa nopeuksissa voimanlähteenä käytetään sähkömoottoreita.

Uutuusmalliin kuuluu vakiona nahkaverhoillut urheiluistuimet ilmastoinnilla ja sähköisesti säädettävä kuljettajan istuin muistitoiminnolla. Kuljettajaa avustavia järjestelmiä on lukuisia. Vakiona ovat myös mm. AFL LED -ajovalot, navigointi, keyless go -järjestelmä ja 19” kevytmetallivanteet.

Ensimmäiset Grandland X -lataushybridit toimitetaan asiakkaille vuodenvaihteessa. Malli on nyt myynnissä – ja tarjolla myös kiinteällä kuukausimaksulla leasing-sopimuksella sekä yksityis- että yrityskäyttöön.

Julkaistu: 12.7.2019
8 kommenttia