Tuulilasi

Opelilta tulossa uusi Crossland X -katumaasturi – omaa sukua PSA

Opelilta tulossa uusi Crossland X -katumaasturi – omaa sukua PSA
Opelin tuleva pieni katumaasturi saa nimekseen Crossland X. Samalla Opel brändää kaikki katumaasturimallinsa kirjaimella X.

Crossland X tulee korvaamaan Opelin mallistossa vanhan Meriva-tila-auton. Auto sijoittuu siis merkin mallistossa Mokka X:n rinnalle. Uutuus jakaa saman pohjarakenteen myös PSA-konsernin Peugeot 2008:n ja Citroën C3 Picasson kanssa. Kaikki kolme mallia tullaan valmistamaan samalla tehtaalla Espanjan Zaragozassa.

Crosslandin lisäksi Opelin mallisto tulee kasvamaan huomattavasti lähiaikoina, kertoo Automotive News Europe. Vuoden 2017 aikana merkiltä on tulossa peräti seitsemän uutta mallia. Yksi näistä on keskikokoinen Zafiran rinnalle tuleva katumaasturi, jolle ei ole vielä annettu nimeä. Se tulee jakamaan myös perustekniikkansa PSA-mallin, eli Peugeot 3008:n kanssa.

Lisäksi vuonna 2017 Opelilta on luvassa uusi Insignia sekä sedanina että farmarina. Vaihtoehtoisia voimanlähteitä edustaa puolestaan Ampera-e, jonka myynti on starttaamassa Euroopassa näillä näkymin loppukeväästä.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 7.11.2016
Kommentoi »