Tuulilasi

Opelilta halpa malli – "ideaali valinta"Opelilta halpa malli – "ideaali valinta"

Opelin heinäkuussa Suomeen saapuva uutuus alempaan pikkuautoluokkaan on viisiovinen ja viisipaikkainen Karl. Mallin hinnat alkavat 13 394,36 eurosta.
Teksti Niko Rinta

Karlia varten suunniteltu uusi 1,0 ECOTEC-moottori kehittää 55 kW (75 hv), ja Karl Enjoyn yhdistetty kulutus on 4,5 l/100 km ja CO2-päästöt 104 g/km.

Cosmo-varustetaso tuo mukanaan moottorin sammutusjärjestelmän, jonka kanssa kulutus on 4,3 l/100 km ja CO2-päästöt ovat ennakkotiedon mukaan 94 g/km.

Maahantuojan mukaan karl on varustelultaan hyvä. Suomeen tuotavista Enjoy- ja Cosmo-varustetasoista löytyy muun muassa kaistavahti, mikä varoittaa jos auto on liukumassa pois kaistalta ilman suuntamerkkiä yli 60 km/h nopeudessa.

Ohjauksessa on uusien Adamin ja Corsan tapaan kaupunkiasetus, joka lisää tehostusta, ja vakionopeussäädin nopeuden rajoittimella auttaa noudattamaan lakia ja kääntymisvaloilla varustetut sumuvalot parantavat näkyvyyttä risteyksissä ja huonolla ilmalla.

Halvimmillaan Karl lähtee mukaan liikkeestä 13 394,36 eurolla. tuolloin kyseessä on Enjoy-varustetaso. Vaihtoehtona on ylellisempi 14 996,23 euroa maksava Karl Cosmo, jossa on vakiona muun muassa automaatti-ilmastointi, kaksivärinen sisustus, Bluetooth, tummennetut takaikkunat ja 15-tuumaiset kevytmetallivanteet.

”Opelin uusi pienin ja halvin malli on ominaisuuksiltaan täysikasvuinen auto, joka vetoaa sekä sydämeen että järkeen”, hehkuttaa Opel Groupin pääjohtaja tohtori Karl-Thomas Neumann tiedotteessa.

”Karl on ideaali valinta hintatietoiselle asiakkaalle, joka haluaa yhdistää arkiauton hyvän käytettävyyden mukavuuteen ja moderniin tekniikkaan.”

Lue myös:

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 19.5.2015