Tuulilasi

Opel Zafiran seuraaja tulee Ranskasta


Opelin ja PSA Peugeot Citroënin yhteistyö alkaa näkyä käytännössä. Nykyisen Opel Zafiran seuraaja tullaan valmistamaan PSA:n tehtaalla Ranskan Sochaux'ssa. Citroën C3 Picasson seuraaja tullaan vastaavasti valmistamaan Opelin tehtaalla Espanjan Zaragozassa yhdessä Opel Merivan seuraajan kanssa.
Kuvat PSA, Opel

Opelin hallituksen puheenjohtaja Karl-Thomas Neumann puhui Automobilwoche-lehden Berliinissä järjestämässä kongressissa. Hän totesi, että Euroopassa ei voida laskea vielä vuosiin kovin tuntuvan kasvun varaan. Vuonna 2012 markkinat supistuivat noin 1,1 miljoonalla autolla.

Opel laskee paljon yhteistyöhönsö PSA Peugeot Citroënin kanssa, vaikka uusimpien laskelmien mukaan sillä ei päästäkään alkujaan suunniteltuihin kahden miljardin dollarin vuotuisiin säästöihin. Nyt säästöiksi lasketaan 1,2 miljardia dollaria vuodessa.

"DRIVE!2022-ohjelman myötä olemme luoneet selkeän kymmenvuotissuunnitelman, jonka keskipisteenä on useiden miljardien mallistouudistusohjelma. Luomme jo nyt pohjaa tuotteille, jotka tulevat vuosikymmenen lopulla mahdollistamaan jälleen kasvu-uralle palaamisen," Neumann sanoi.

Zafiraa valmistetaan nyt Bochumin-tehtaalla, joka suljetaan 2015. Nykymallin tuotanto siirtyy tällöin mallin loppukauden ajaksi päätehtaalle Rüsselsheimiin. Rüsselsheimissa tullaan valmistmaan lisäksi uutta mallia, josta Opel ei vielä anna lähempiä tietoja.

Tuleeko Citroën Jumpyn, Fiat Scudon, Peugeot Expertin ja Toyota Proacen seuraajan keulamerkkivalikoimaan Fiatin tilalle Opel?

Opel tulee laajentamaan PSA-yhteistyötä kevyisiin tavara-autoihin vuonna 2016. Tästäkään ei anneta vielä tarkempia tietoja. Kun muistetaan, että Citroen Jumpyn, Peugeot Expertin ja Toyota Proacen seuraaja on tulossa juuri tuolloin, ja Fiat on jäämässä pois SevelNord-yhteistyöstä, ei liene kovin uskallettu arvaus, että Fiatin logo seuraajamallissa tulee korvautumaan Opelin merkillä.

Tähän saakka Opel on tehnyt yhteistyötä Renaultin kanssa tonniluokan Vivaron sekä raskaamman Movanon tuotannossa. Kevyemmässä luokassa Opel on harjoittanut badge engineeringiä nimeämällä Fiat Doblon Opel Comboksi.

Julkaistu: 12.12.2013