Tuulilasi

Opel vaihtaa kokonaan PSA:n moottoreihin - oma tuotanto ajetaan alas

Opelin omaa tuotantoa ollaan ajamassa alas, kun PSA Group hankki Opelin siipiensä suojaan. Jatkossa kaikkien Opelien alustat ja moottorit ovat PSA:n.

Tämä tarkoittanee Automotive Newsin mukaan sitä, että Opelin tehtailla käydään tiukat yt-neuvottelut, oletettavasti jopa tuhansien työntekijöiden työt loppuvat.

”Me alamme nyt asteittain käyttää Opeleissa PSA:n alustoja ja moottoreita. Se ei kuitenkaan tapahdu yhdessä yössä, muutos kestää pari vuotta”, kertoi PSA:n kehitysjohtaja Gilles Le Borgne.

“Kaikki PSA:n moottorit täyttävät jokaisen lakipykälän ja vaatimukset niissä maissa, missä teemme kauppaa. Haluamme varmistaa, että näin tulee olemaan myös Opelien kohdalla. Uskomme silti, että saamme edelleen Opelin osaamisesta paljonkin synergiaetuja”, Le Borgne sanoi.

PSA:n on saatava myös sovittua Opelin entisen omistajan General Motorsin kanssa erinäisistä patenteista ja oikeuksista.

”PSA ei tarvitse Opelin perinteistä moottoriteknologiaa.  PSA on selkeästi edellä teknologiapuolella, joten se tuodaan aivan varmasti mukaan myös Opeleihin.  On mielenkiintoista nähdä, miten GM ja PSA pääsevät sopimukseen esimerkiksi GM:n sähkö- ja polttokennoteknologiasta”, sanoo PSA:n kanssa vahvasti yhteistyötä tekevän teknologia- ja innovaatioyrityksen Altranin johtaja Peter Fintl.  

Päivitys: 4.10. klo 13:22: Täsmennetty Fintlin kommenttia

Julkaistu: 2.10.2017
3 kommenttia