Tuulilasi

Opel ui vastavirtaan: kauppa kävi heinäkuussa


Helteinen heinäkuu vähensi autojen rekisteröintejä Suomessa, mutta Opelien rekisteröinnit kasvoivat yli kolmanneksella viime vuoden heinäkuuhun verrattuna.
Kuvat Opel

Opelin henkilöautojen markkinaosuus oli 5,3 prosenttia ja ensimmäisten seitsemän kuukauden aikana on rekisteröity yli 14 prosenttia enemmän Opeleita kuin viime vuonna, kun autokaupan kasvu on vain kolmen prosentin luokkaa.

Pakettiautomyynti on Suomessa kokonaisuudessaan viime vuoden tasolla, mutta Opelien rekisteröinnit ovat kasvaneet ensimmäisten seitsemän kuukauden aikana peräti kolmanneksella. Heinäkuussa Opelin markkinaosuus oli jo reilusti yli kahdeksan prosenttia, vaikka odotettu uusi Vivaro ei ole vielä edes ehtinyt myyntiin. Alkuvuoden markkinaosuus on kasvanut 1,5 prosenttiyksikköä lähes kuuteen prosenttiin.

Uutta Insigniaa

Henkilöautoissa Opelin kasvun veturina jatkaa Insignia, jota on rekisteröity yli kaksinkertainen määrä edellisvuoteen verrattuna (+ 116,8 %).

Heinäkuussa Opel Insignia oli luokkansa kolmanneksi suosituin automalli jättäen taakseen muun muassa saksalaiset premium-merkkien mallit. Eikä vauhti ole Opelin mukaan laantumassa, sillä Insignia-mallisarjaan täydentämään ovat tulleet etuvetoiset Country Tourerit.

Valittavana on kolme uutta etuvetoista vaihtoehtoa nelivetoisten lisäksi. Opel Insignia Country Tourer 1,6 Turbo EcoFLEXin saa joko käsivalintaisella tai automaattivaihteistolla varustettuna. Hinnat ovat vastaavasti 34 823,33 tai 37 045,03 euroa. Kolmantena etuvetoisena Insignia Country Tourerina on 2,0 CDTI 120 kW käsivalintaisella vaihteistolla ja sen hinta on 37 005,05 euroa.

Etuvetoisissa Insignia Country Tourereissa on nelivetoisten sisarmallien tapaan kattava vakiovarustelu, johon kuuluvat mm. älyavain, 18-tuumaiset kevytmetallivanteet, palkitut, mukautuvat kaksoisksenonvalot, pysäköintitutkat edessä ja takana sekä sähkötoiminen takaluukku.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 5.8.2014