Tuulilasi

Opel tarkisti katumaasturinsa hintoja – arvaatko mihin suuntaan?


Reilun vuoden ajan myynnissä ollutta Opel Mokkaa on myyty Euroopassa yli 220 000 kappaletta.
Kuvat Opel

Mokka nousi saksalaisen Auto Bild -lehden lukijoiden ”Allradaauto des Jahres” -valinnaksi vuosi sitten ja tänä vuonna lukijat päätyivät samaan tulokseen. Suomessa ei vastaavaa äänestystä ole, mutta mallin kauppa on sujunut meilläkin hyvin.

Mokka on noussut rekisteröintitilastossa kohisten, sillä tämän vuoden neljän ensimmäisen kuukauden aikana mallin myynti on kasvanut Suomessa 50 prosentilla.

Katumaastureiden joukossa Mokka on neljännellä sijalla vain vajaat 40 autoa hopeatilan takana. Yhtenä tärkeänä syynä myynnin kasvuun on viime vuoden lopulla monipuolistunut mallisarja, johon tuli saataville etuvetoinen 1,4-litrainen turbo. Lisäksi automaattivaihteiston saa niin bensiini- kuin dieselmoottorin yhteyteen.

Kesäkuussa myyntiin saapuu kattavasti varusteltu tarjousmalli Mokka 1,6 Enjoysta, jonka 22 996 euron hinta sisältää myös toimituskulut. Mallin vakiovarustukseen kuuluvat 18-tuumaiset kevytmetallivanteet, kattokaiteet, etusumuvalot, nahkaverhoiltu ohjauspyörä, sähkökäyttöiset ikkunannostimet edessä ja takana, Bluetooth ja vakionopeussäädin. Lisäksi autossa on muun muassa pysäköintitutka edessä ja takana, pyyhkijöiden sadetunnistin ja sähköisesti taittuvat sivutaustapeilit.

Opelin nettisivujen nykyisen hinnaston (pdf, päivätty 18.4.) mukaan Mokkan 1,6 Enjoy irtoaa autoveroineen 22 498,65 eurolla. Hinta on siis noin 500 euroa uutta hintaa vähemmän. Toisaalta uuden hinnan kerrotaan sisältävän toimituskulut, jotka ovat autokaupassa yleensä uuden auton kohdalla 600 euroa. Näin ollen auton loppuhintaa olisi ruuvattu noin 100 euroa alaspäin.

Sama kaava näkyy myös muiden mallien kohdalla, sillä maahantuoja kertoo tarkistavansa myös muiden Mokka-mallien hintoja kesän kunniaksi. Esimerkiksi Opel Mokka 1,4T automaatin hinnat alkavat 26 496 eurosta ja 1,7 CDTI:n 26 275 eurosta. Dieselin kohdalla hintamuutos on aavistuksen suurempi. Jos uusi hinta todellakin sisältää toimituskulut, saa ostaja diesel-Mokkan jopa noin 660 euroa halvemmalla.

Mokka-malliston huippua edustaa uuden hinnaston 29 996 euron hintainen nelivetoinen 1,4T Cosmo, jonka erikoiserässä on tuohon hintaan myös hyvän tuen antavat AGR-istuimet ja Euro NCAP:n erikoismaininnan saaneet mukautuvat AFL-kaksoisksenon valot.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 30.5.2014