Tuulilasi

Opel keskittyy SUV:eihin – kolme mallia pudotetaan tuotannosta

3

Opel on kertonut pudottavansa mallistostaan pikkuautot Adamin ja Karlin/Vivan sekä Cascada-avoauton vuonna 2019. Sen sijaan tulossa on lisää SUV:eja.
Teksti Tuulilasin toimitus
Kuvat Opel

Opelin mukaan se tuo lähivuosina kolme uutta autoa markkinoille, uuden Corsa hatchbackin ja Mokka X SUV:n sekä kokonaan uuden Vivaro vanin.

Corsa tulee myyntiin ensi vuonna. Siihen tulee vielä perinteiset moottorit, mutta täyssähköinen versio on luvassa vuotta myöhemmin. Myös Vivaro tulee ensi vuonna myyntiin.

Uusi Mokka X on luvassa vuonna 2020. Se tullaan uudistamaan rajusti, että se erottuisi enemmän toisesta pienestä SUV:sta Crossland X:stä. Opelin tavoitteena on nostaa SUV:ien myyntiosuus vuoteen 2021 mennessä 40 prosenttiin nykyisen 25 prosentin sijaan.

Kompaktin kokoluokan Astran ja keskikokoisen Insignian lisäksi Mokka X on ainoa Opelin malleista, jotka on tehty vielä GM:n, eikä nykyomistajan PSA:n alustalle, mutta asia muuttuu pian.

PSA osti Opel/Vauxhallin viime vuonna GM:ltä 2,6 miljardilla dollarilla. GM:n alaisuudessa Opel teki tappiota miljardi dollaria vuodessa. PSA:n omistuksessa ja kovan kulukuurin ansiosta se on kuitenkin kääntynyt voitolliseksi. Operatiivinen voitto oli tämän vuoden ensimmäisellä puolikkaalla 5 %.

Opel kertoi myös, että se alkaa tehdä ensi vuonna lataushybridiversiota Grandland X SUV:staan. Sähköinen versio joka mallista on luvassa vuoteen 2024 mennessä.

Julkaistu: 10.10.2018