Tuulilasi

Opel Ampera-e:stä paljastuu mielenkiintoisia tietoja − norjalaiset aivan villinäOpel Ampera-e:stä paljastuu mielenkiintoisia tietoja − norjalaiset aivan villinä

Opel on tarkentanut Ampera-e täyssähköauton tietoja ennen sen myynnin aloitusta. Esimerkiksi auton virallinen toimintamatka kasvaa aina vaan.
Teksti Max Lange
Kuvat Opel

Aiemman 500 kilometrin sijaan Opel kertoo nyt, että NEDC-syklin mukainen toimintamatka Ampera-e:lle on 520 kilometriä. Tällä lukemalla ei toki ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa, ja Opel tietää sen myös itse.

Siksi Opel on tarjonnut sähköautolleen myös tulevan WLTP-syklin (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure) mukaisen toimintamatkan. WLTP on huomattavasti realistisempi mittaustapa kuin NEDC.

Jälkimmäisen mittauksen mukaan Opel lupailee 380 kilometrin realistista toimintamatkaa Ampera-e:lle, mikä on todella kunnioitettava saavutus kompaktille sähköautolle. Opel kertoo myös, että julkisella 50 kW DC-laturilla puolessa tunnissa voi ladata 150 kilometriä lisää toimintamatkaa.

Toistaiseksi Ampera-e:n tilauskirjat on avattu Euroopassa vasta Norjassa, jossa sähköautoilun infrastruktuuri on todella kehittynyttä. Parissa viikossa ennakkotilauksia on ehtinyt kerääntyä huimat 3 400 kappaletta, mikä on Norjan kokoisessa maassa todella paljon mille tahansa automallille. Odotukset vuonomaassa Amperaa kohtaan ovat siis suuret.

Norjan jälkeen Ampera-e:n myynti aloitetaan seuraavaksi Saksassa, Hollannissa, Ranskassa ja Sveitsissä. Suomeen tämän hetkisten tietojen mukaan Ampera-e ehtii vasta toisessa aallossa, joka lienee vuoden 2018 puolella.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90. 

Julkaistu: 15.2.2017