Tuulilasi

Opel Ampera-e:n pohjarakenteelle jatkossa uusia sähköautomallejaOpel Ampera-e:n pohjarakenteelle jatkossa uusia sähköautomalleja

GM:n toimitusjohtaja Mary Barran mukaan Opel Ampera-e:n ja Chevrolet Boltin pohjalevylle on tulossa myös muitakin täyssähköautoja.
Teksti Max Lange
Kuvat Opel

GM ei ole kovasti odotetun Opel Ampera-e:n ja Chevrolet Boltin lisäksi kertonut paljoakaan merkin tulevaisuuden suunnitelmistaan sähköautoihin liittyen. Barran Detroitin autonäyttelyssä antama haastattelu RoadShowlle on kuitenkin paljastanut uusia tietoja GM:n tuleviin sähköautoihin liittyen.

Mary Barra totesi GM:n tulevista sähköautomalleista seuraavasti: ”Bolt on alusta, jonka pohjalle aiomme tuoda suuren määrän uusia ajoneuvoja. Me emme ole julkistaneet niitä vielä, mutta ne ovat tulossa”.

Käytännössä kaikki maailman suurimmat autonvalmistajat ovat nyt julkistaneet jonkinlaiset suunnitelmat sähköautoihin liittyen. GM on ollut sähköautoissa jo varhain liikkeellä, mutta suunnitelmat Ampera-e:n lisäksi ovat olleet pimennossa. Barran mukaan GM aikoo tuoda autonomisen ajamisen kehitysohjelmansa myös Boltin pohjalle.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 13.1.2017