Tuulilasi

Opel Ampera-e:n Amerikan serkku sai hinnat – samalla tasolla Tesla Model 3:n kanssa



Opel Ampera-e:n Amerikan serkku sai hinnat – samalla tasolla Tesla Model 3:n kanssa

GM on julkistanut Opel Ampera-e:n sisarmalli Chevrolet Boltin hinnat Yhdysvalloissa. Uuden sähköauton hinnat alkavat 33 550 eurosta.
Teksti Max Lange

GM:n Boltille asettama hinta on erittäin kilpailukykyinen verrattuna muihin markkinoilla oleviin sähköautoihin. Boltin valtti myös verrattuna kilpailijoihin on sen lähes 400 kilometrin toimintamatka. Nissan Leaf varustettuna isommalla 30 kWh akulla maksaa 34 200 dollaria. Boltin luvattu toimintamatka on yli kaksinkertainen verrattuna Leafiin.

Sähköautoille on olemassa toistaiseksi Yhdysvalloissa veroalennus, jonka suuruus on maksimissaan 7 500 dollaria. Tämän avulla Boltin hinta on saatu puristettua alle 30 000 dollarin, mikä lisännee auton houkuttelevuutta tuntuvasti.

Boltin ja Nissan Leafin Yhdysvaltojen hinnoittelusta voi myös alustavasti yrittää päätellä Opel Ampera-e:n hintaa Suomessa. Hinnat alkaen Nissan Leaf kustantaa Yhdysvalloissa 29 000 dollaria ja Suomessa noin 35 000 euroa. Jos Bolt kustantaa Yhdysvalloissa 37 500 dollaria, voisi Ampera-e:n hinta Suomessa sijaita jossakin 40 000–45 000 euron paikkeilla.

Mielenkiintoista myös on, että Teslan kovasti odotettu Model 3 tulee asettumaan hinnaltaan juurikin samaan saumaan kuin juuri esitelty Bolt. Bolt tulee tosin myyntiin Yhdysvalloissa vielä vuoden 2016 puolella, kun taas Model 3:sta saattavat tilauksen tehneet joutua odottamaan vielä yli vuoden verran.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90. 

Julkaistu: 20.9.2016