Tuulilasi

Onko XC50 Volvon ensimmäinen täyssähköinen SUV coupe?

Onko XC50 Volvon ensimmäinen täyssähköinen SUV coupe?
Volvolla on totuttu luottamaan S60- ja S90-mallien kaltaisiin sedaneihin, jotka ovat olleet sille tärkeä segmentti. Ne tuskin mallistosta poistuvat, mutta SUVit ovat käyneet Volvollekin yhä tärkeämmiksi.
Julkaistu: 27.7.2020

Suunnittelujohtaja Robin Pagen mukaan Volvo onkin tekemässä täyssähköistä SUV coupeta.

”Sähköistyminen on pakottanut meidätkin ajattelemaan uudelleen, mitä tämän päivän autot ovat. Olemme nyt entistä avoimempia uusille asioille, emme voi ajatella enää samalla tavalla kuin ennen. On mietittävä, mitä teemme niin isojen kuin pienempienkin autojen kanssa”, Page sanoo Auto Expressille.

”Suunnittelutiimimme miettii koko ajan uusia juttuja, sähköautojen kohdalla kyse on samaan aikaan sekä mahdollisuuksista että haasteista. SUV:ien ja sähköistymisen kohdalla on pieni ristiriita. Ihmiset haluavat istua tilavassa SUV:ssa korkeammalla, mutta samalla autoihin olisi saatava aerodynamiikkaa ja pitkä toimintamatka.”

Page ei vahvistanut, koska Volvo tekee täyssähköisen SUV coupen. Volvo on rekisteröinyt mallimerkin XC50, joka voisi hyvinkin olla sellainen. Volvon sisarbrändillä Polestarilla on jo Polestar 2, joka on korotettu täyssähköinen fastback. Auto Expressin mukaan Volvolla suunnitellaan kuitenkin enemmän Audi Q4 e-tronin kaltaista autoa.

Volvo aikoo myös pitää kiinni suunnitelmastaan esitellä yksi uusi täyssähköinen malli joka vuosi vuoteen 2025 asti.

5 kommenttia